МУСАЛИАДА ПО... САКСКОБУРГГОТСКИ

Брой 9 Септември 2003г.

В началото на август обръгналият на какви ли не чудеса българин осъмна с новината, че най-високият връх на Балканите,рилският първенец Мусала е... частна, на негово царско, пардон , премиерско височество Симеон Сакскобургготски собственост.Фамилията го придобила от законно по-законно, ведно с десетки хиляди декари първокласни борови гори.

Както и че тази собственост не е от вчера или завчера, а от близо шест десетилетия.
Е, имало там разни спорове помежду юристите доколко е могло някога точно по тоя начин един коскоджамити планински връх да стане частно притежание, но те са подробности от пейзажа.

Подробности, които не би трябвало да вълнуват никого, още по-малко един народ, устремил се към членство в НАТО и ЕС.
Така поне предпочита да бъде владелецът, г-н Сакскобургготски, който след проточили се седмици журналистически питания около “подробностите” най-накрая наруши обета си да бъде “Господар на мълчанието” и нервно отсече: случилото се в Рила е заради... по-доброто стопанисване на имотите.И още, че било крайно нецивилизовано Сульо и Пульо да наднича в частната паничка.
Лично той смятал да се придържа към принципите на Семейството, което не само че не било изнасяло нищо извън пределите на България, ами и много пари било вкарало вътре.
Рече и отсече премиерът, а гласът му Димитър Цонев посъветва любопитковците...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови