КАК ГИ НАСТИГАХМЕ АМЕРИКАНЦИТЕ

Брой 12 Декември 2007
За Мелани Грифит, Марлон Брандо, Иво Карамански и …

Преди години, някъде в началото на т.нар. преход от тоталитарно към демократично общество, една песничка на актьора Тодор Колев, в която се разказваше за опита да настигнем американците с откраднати от неизвестно кого чистачки на предното стъкло на трабанта се превърна в истински хит.

Нещо повече - изразът “Как ще настигнем американците?” стана синоним на мечтата за нещо ново, нещо различно, много бяло, много топло и много, много пухкаво.

Роди се дори и нещо като отговор-контрапункт, според който… срещу нас да тича новият Бял брат, пак ще ни трябват столетия.

Сетих се за това в самото навечерие на Коледа, докато четях интервю с американската белетристка, носителката на наградата „Пулицър” Елизабет Франк, която на въпрос, дали открива някакви разлики в България след първото си посещение тук преди 9 години и сега, отвръща спонтанно: ”София все повече заприличва на Ню Йорк. Където, ако си богат, можеш да имаш всичко…”

В същото издание попаднах на репортерски хленч , че поскъпването на трюфелите в световен мащаб не подминало и търговската верига “Метро”, в която стотина грама от деликатеса вече гонели 2000 евро.

Но всяко зло за добро, утешава ме същият новинар-икономист: с помощта на фирма “Виртуален офис” вече съм можел да си поръчам … секретарка за 94...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови