ПАЗАРНИТЕ МИСТЕРИИ НА СТОКИТЕ „ВТОРА УПОТРЕБА“

Брой 11 Ноември 2009
Пътят към истините за неговите храмове или култови оброчища е път на модните вкусове — удивително прилежни и старомодни в постоянството си непрестанно да се променят — като се самообновяват и саморазвиват. Това също е и онзи път на еквилибристики с цените, на социалните илюзии, че някой някога може логично да обясни истинската същност на тези жонглирания. За пазара времето няма значение. Освен едно-единствено — да бъде онова пространство, което да дава възможности или добри условия за натрупване на нови печалби. Всяко време е добро, стига да носи урожай от печалби.
От самото си рождение пазарът е постигнал това, което днес е и обертон на постмодерното му състояние или екзалтирано състоя­ние — да живее единствено с настоящето, да приема това времево измерение като единствено съществуващото и значимото. Останалите две измерения на времето — миналото и бъдещето — за пазара винаги са били и ще си останат конструирани полоси. От тях може да се извлече полза/вреда за някого, стига да се обработят както следва.
Пазарът не чака някой да го подканя да свърши нещо. Той е невероятно добросъвестен или високоотговорен при изпълнението на дълга си да предлага всекиму по нещо. И да си взема своето за това.
В мътните, объркани и сбъркани откъм законност, ред и по-рядък времена пазарът се чувства особено тонизиран. Щом има „келепир“, щом драмата или...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 живко папазов 2009-12-16 17:26
А КОЙ НИ ДОВЕДЕ ДО СТРАНА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ, ДО ХОРА - ТРЕТО КАЧЕСТВО, КОИТО СЕ РАДВАТ НА СТОКИТЕ ВТОРА УПОТРЕБА? ТОВА ЗНАЕ ЛИ ГО АВТОРЪТ НА ТАЗИ СЪРЦЕРАЗДИРАТЕЛ НА СТАТИЯ? ЩЕ МУ КАЖЕМ: ДРУГАРИТЕ ОТ БКП ОТ 1944 ДО 1989 И ТЕХНИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ОТ БСП, ЗАЩОТО АКО СЕ РАЗВИВАХМЕ ПО ДРУГ ПЪТ, А НЕ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИЯ , КОЙТО ТЕ НИ НАТРАПИХА, СЕГА ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПО- БОГАТИ И ОТ ПРОСТИТЕ ГЪРЦИ ОТ КАМЕНИСТАТА ГЪРЦИЯ И НЯМАШЕ ДА ХОДИМ КАТО СЛУГИНИ, РОБИ И ПЛОДОБЕРАЧИ ПРИ ТЯХ. ТОВА Е ИСТИНАТА И ВСЯКО ДЕТЕ У НАС ВЕЧЕ Я ЗНАЕ, АКО ПЪТЯТ НИ БЕШЕ КАПИТАЛИСТИЧЕСК И, БЪЛГАРИЯ ЩЕШЕ ДА Е СРЕД ПЪРВИТЕ СИЛИ В ЕВРОПА, НО ДРУГАРИТЕ А РАЗСИПАХА, А СЕГА ДРУГИ СА ИМ ВИНОВНИТЕ, НАЛИ? ТАКА ЧЕ ТЕЗИ СТАТИИ СА НАПРАВО ГЛУПАВИ И ИЗЛИШНИ! ПРЕДИ ВРЕМЕ НЯКАКЪВ ГЛУПАВ НАПИСА ЗА СПИСАНИЕТО ДОРИ ЕДИН ПАНЕРИРИК ЗА ЧУДОВИЩЕТО ЙОСИФ ВИСАРИОНОВИЧ! ЧЕТОХ И НЕ МОЖЕХ ДА ПОВЯРВАМ НА ОЧИТЕ СИ, ДОРИ В РУСИЯ НЕ БИХА ПУСНАЛИ ПОДОБНА СТАТИЯ В СЕРИОЗНО И ДОБРО СПИСАНИЕ КАТО ТОВА!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови