„С“ КАТО СЕЙШЕЛИ, „О“ КАТО ОСТАВКИ

Брой 6, Юни 2011

Денят е 10 юни 2011-а. Навършват се точно 140 години от излизането на брой първи (от общо 5) на вестник „Дума на българските емигранти“, списван почти еднолично от гения на българската революция и поезия Христо Ботев. Под мотото Истината е свята, Свободата е мила!“.

Напразно ще търсите в излезлите на този ден многобройни печатни издания (като изключим Дума) дори намек за Ботевото слово. Вместо това ще зърнете: „Кабинетът пази „Октопод“ за свой партньор“ („Труд“); „Цветелина Бориславова сади слонска трева нa  1100 декара край  Видин“ („24 часа“); „Пустинен бацил удължава двойно живота“ (Стандарт“); „НАП дава на съд 10 пъти повече фирми длъжници“ (Класа“); „Туризъм за нови коли у нас“ (Телеграф“) или „Съд за спукан силиконов бюст“ (Монитор“).

Набрани са с възможно най-едрите букви. Може би защото „слон­ската трева“ е панацеята за родната икономика или осъждането на доктор „Клъцни-срежи“ ще разсее тягостното чувство от месечната ми сметка за тока.

Някъде назад по страниците мярвам сбутано: „Под 1/4 ще гласуват пак за ГЕРБ“ с уговорката, направена от социоложката Марчела Абрашева, че отношението на българите към ЕС се е подобрило по време на сегашното управление. Какво ли е общото...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови