ОСИГУРЯВАНЕ НАРОДОУПРАВЛЕНИЕТО И НАРОДНИТЕ СВОБОДИ

Брой 8, Август 2011

 


Реч, произнесена в заседанието на ХII Обикновено народно събрание (първа редовна сесия) на 23 октомври 1902 г.

 

Г. Кирков (от трибуната) : Г-да народни представители! Забелязва се в повечето от старите партийни групи нежелание да вземат думата по отговора на тронното слово. Или материята е твърде деликатна, или пък тия стари групи имат много малко нещо да кажат по отговора на тронното слово. Макар и да принадлежим на най-младата партия, най-младата партийна група тук, в Народното събрание, ние по неволя сме принудени да прередим старите и вие виждате, че вината не е наша.

Ние изслушахме с голямо внимание речта на г. министър-председателя и нашето мнение върху тази реч е това, че г. министър-председателят, или в дадения случай правителството, по всичката политика - външна, вътрешна и финансова - няма едно определено гледище; че правителството по въпросите, които то само повдигна в отговора на тронното слово, стои между три стола.

Най-напред да се спрем върху въпроса за осигуряване народоуправлението, върху осигуряването на народните свободи.

Изтъкна се от г. министър-председателя едно явление, взето от последните избори; именно изтъкна се голямата апатия, която владеела, господствувала у избирателите, вследствие на която и правителството...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови