Вече четвърта поредна година ВС на БСП обявява конкурс за стипендиисред всички български, редовно обучаващи се студенти. Както и досега, отдел "Ново поколение" съвместно с отдел "Организация и териториална координация" и координаторите на инициативата популяризираха чрез медиите, областните и общинските съвети на БСП условията, критериите и темите на конкурса за есе по следните теми: "Бунтът на новите млади и антиглобализмът" и "Моят дом - България и светът". Тази година в конкурса взеха участие 67 студенти от 15 ВУЗ-а от страната от 33 специалности. Утвърдената от ИБ на ВС на БСП комисия с председател проф. Нора Ананиева, в чийто състав бяха включени изтъкнати специалисти - социолози, политолози, журналисти, филолози и политици разгледа и оцени представените есета. Обявяването на наградите за класиралите се седем разработки се състоя на 4 декември 2003 г. с участието на Сергей Станишев - председател на ВС на БСП. В срещата участваха представители на медиите, както и наградените студенти от учебната 2002-2003 г.
Отдел "Ново поколение" на ВС на БСП

ЕСЕТА

Брой 2 Февруари 2004г.

Лъчезар Владимиров Африканов
МОЯТ ДОМ - БЪЛГАРИЯ И СВЕТЪТ

Роден в София. Завършил основното си образование в 133-о ЕСПУ - с преподаване на руски език. Средното си образование завършва в Първа английска гимназия в София. Владее английски, немски и руски език. Студент четвърти курс в УНСС - София, специалност "Международни отношения".
      Днес светът навлиза в ерата на Водолея - нов период на духовен растеж, основан на толерантност към културното многообразие на земята и интегриране на различните ценностни системи в името на едно устойчиво градивно общочовешко развитие. Случайно или не това съвпада с процеса на глобализация или може би става дума за едно и също нещо?!

      Възприемането на нови подходи и парадигми е съпроводено със сложни трансформации както на индивидуално, така и на колективно равнище. Моят дом - България и светът е формула за българското участие в този процес. Тя дава глобалната ориентация, а средствата за постигането й се крият в семантиката на съставните й елементи - дом, България и свят. Образът на дома е част от системата образи, които формират идентичността. Идентичността е основа на себеусещането и себеуважението. Тя включва чувството за базисно доверие (спокойното приемане на присъствието на другите), за собствена автономия (свободата да бъдеш себе си в присъствието...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор