Магистър по философия и магистър по социология от СУ „Св. Климент Охридски“. В момента е докторант в Института по социология при БАН. Изследва проблемите на глобалното развитие, националната държава и социалната промяна. Член на ВС на БСП, председател на Федерацията на младите социалисти в БСП

НЕВЪЗМОЖНАТА ВАКАНЦИЯ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ДИСКУРС

Брой 7-8 Юли/Август 2002г.


           Лято е. Време за почивка и размисъл. Почивката е свързана винаги с физически и психологически релакс, разпускане, рекреация, както е прието все по-често вече да се казва.

           Почиващите най-често са хора, които бягат от ежедневието си, от натрапващите се и монотонни, обичайно повтарящи се действия, наслагването на които преодоляват именно чрез моментното „бягство“. Също така се правят на спокойствие преоценки, изводи, кроят се планове, често се и мечтае.

           Къде обаче да избягаме, кога, как и най-вече защо от наболелите въпроси в БСП? С кого, по какъв начин и докъде да помечтаем за по-доброто бъдеще на партията ни?

           Не ще бъде сериозно, ако именно сега, под летния надслов, се опитам да дефинирам, отчленя, дискутирам и критически оценявам всички задачи и проблеми сред нас. Лично аз, предпочитам под формулата „тревожни мисли в лятна нощ“, да изложа неспокойствието на духа по специфично политически въпроси, свързани с „политическата глава“ и „политическото тяло“, или по-точно „политическия елит“ и „политическите маси“ в БСП.

„Емпиричните предусещания“

           Имам едно тревожно предчувствие. Предусещане за криза, за спад, за девалвация... Криза е, защото е усещане за отстъпване...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор