Завършил СУ „Св. Климент Охридски“, специалност социология. Научните му интереси са насочени към социална психология, политология и социални теории. Бил е нещатен сътрудник на Агенцията за социални и маркетингови изследвания „Ноема“.

ЕЛЕКТРОНИКА И АРХИТЕКТОНИКА

Брой 7-8 Юли/Август 2002г.


           Движението „Метрополис“ бе основано през 1996 г, като творчески и пазарен отговор на засилената нужда на младата част от обществото от именно такова мероприятие. Така със самото си появяване движението е с претенцията да бъде модернизатор, в смисъл, че внесе, и то в големи количества, култура1 . За тези шест години присъствие през България минаха наистина много DJ-и, някои от които са легенди в своята професия – Джеф Мийлс (доайен на техно музиката в Щатите). Уестбам и Свен Вет (едни от основателите на Love Рагаdе в Берлин), Орбитал (автори на платинен албум, абсолютни легенди в електронната музика). Мога да спра дотук, въпреки че едва съм започнал. Дори само тези имена бяха достатъчни, за да покажат на мен и на хилядите други в залата, че и България може по някакъв начин да бъде част от цивилизования свят. Така зала „Христо Ботев“, зала „Фестивална“ и другите места, на които Метрополис се случва, се превърнаха в родното място на импулса, благодарение на който електронната субкултура доби полагащата Ј се масовост.

           Раждането и бумът на електронната музика са пряко свързани с развитието на компютърните технологии и по-точно с тяхната нова роля в развлекателната индустрия. Първите композиции, твърде прости, състоящи се от един ритъм, са имали за предназначение музикалното оформление на...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор