Роден през 1975 г. Завършил е педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“. От 1999 г. е журналист във в. „Земя“, сега работи във в. „Дума“.

ВОДЕН СВЯТ, ВОДЕН МЕТОД, ВОДЕН ДУХ

Брой 9 Септември 2002г.

По-възрастните разказват, че когато преди 12 години човек искал да се осведоми от вестниците за вътрешно-политическото състояние на България, започвал да чете международните страници. Този месец дори нямаше какво толкова да се чете, достатъчно бе да разгледат красноречивите снимки на потопената под водата Централна Европа и Германия. Гледка едно към едно като тази в известния филм на Кевин Костнър „Воден свят“. Кажи речи през целия месец с трепет следяхме как вълната на потопа пълзи неумолимо през Чехия, Германия, Австрия, Словакия, Унгария и лека, полека иде към нас. Господ обаче се смили над родината ни и мътната дунавска вода не заля многострадалния видински бряг. То само и това ни липсваше – на целия ни хал да ни залее и водата.
И както си се бяхме втренчили в апокалиптичните кадри от телевизионния екран, родното ни правителство реши да продаде набързо една от последните „златни кокошки“ на българската промишленост „Булгартабак“. Според редица наблюдатели сключената вече сделка е на път да застане в почетната редица до такива „успешни“ продажби като тези на авиокомпания „Балкан“ и „Плама“, които вече благополучно заминаха в небитието. Всъщност „Булгартабак“ се оказа в ръцете на тези, които бяха нарочени от самото начало за нейни купувачи – британците от „Табако кепитъл партнърс“. Меко казано,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови