Георги Георгиев е роден през 1975 г. Завършил е педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“. От 1999 г. е журналист във в. „Земя“, сега работи във в. „Дума“.

АГЕНТИ НА КОРОНАТА, КОРОНА НА АГЕНТИТЕ

Брой 4 Април 2002г.

Да бе знаел Симеон Сакскобургготски колко неприятности ще му донесе онова, дето се полага да стои на главата на всеки монарх – сиреч короната – надали щеше да се захване с неблагодарната работа да бъде български премиер. През изминалият месец този атрибут на царствеността му донесе под една или друга форма толкова проблеми накуп, колкото не му се бяха струпвали за целия управленски период на НДСВ от юни миналата година, досега.

Откакто се чу, че английската фирма с двусмисленото название „Агенти на короната“ се готви да поеме българските митници, в обществото започнаха да се прокрадват информации, че работата не е много чиста, но тъй като Новото време дойде, за да не дава ухо на пагубни слухове, то така и не чу какво се опитват да му кажат.

Избухналият впоследствие скандал с въпросната британска фирма извади на бял свят пълното разминаване между обещанията на премиера за нов морал на Новото време и реалността, скрита зад дебелите зидове на Министерския съвет. Широко огласеният и документиран чрез стенограма факт как целият Министерски съвет, во главе с премиера, се опитва да намери начин да заобиколи закона, за да вкара агентите на короната в голямата митническа игра, освен, че срина още повече стремително падащия рейтинг на НДСВ, накара и мнозина да се замислят и за чистоплътността на Симеоновите намерения в управлението.

Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови