Завършил е руска и българска филология във Великотърновския университет през 1969 г. Автор е на редица публицистични материали в централния печат на тема култура, изкуство и наука. Работил е в БАН. В момента е сътрудник на ГАЛЪП Интернешънъл. Работата му там е свързана с изследване на отношението на хората към електронните и печатни медии. Предстои излизането от печат на негова книга – сборник от къси разкази.

МАЛКО НАУКА

Брой 12 Декември 2002г.

Ама съвсем малко. За да не прави впечатление. Обратното никак не е безопасно. Знае ли човек, какво може да се случи? Хе, най-много да стане някой скандал - какво друго.
Независимо дали я мразим, ненавиждаме, пренебрегваме или се боим от нея, науката съществува.

Докато сме малки зелени ябълки или тикви, за нас тя е бреме, което ни притиска и гледаме да се отървем от него. Дивеем из градинките и парковете. Пак там учим нещата от живота. Зяпаме и се пулим пред витрините и екраните. Не мислим, а само попиваме. После копираме доколкото можем. Зависи от индигото и копирната машина. Бягаме от училище, от лекции и други подобни мероприятия. По-късно се сещаме, че трябват извинителни бележки за отсъствия и заверки на семестри. Как се правеше? Мама и тати с техните връзки. Засега е така. Плащаме си. В движение ще разберем някои други неща. Че и ябълката, и тиквата по закон божи, а също така природен, трябва да узреят. О, ако стане - добре, ако не - жалко за човека. Аз не съм виновен. Крушката не пада по-далече от фасонката. Нашите преподаватели ни препоръчваха бързо и навреме, без отлагане да вземаме изпити и дипломи /според тях това било бял кахър?/, да не се халосваме и размотаваме, защото трудното идва по-късно. За пропуснатото в училище и университета се сещаме, когато тежката шайба на живота ни завърти. Тогава си припомняме, че нещо и някъде сме чели по въпроса. “Бързо!...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор