Роден през 1975 г. Завършил е педагогика в СУ “Св. Климент Охридски”. От 1999 г. е журналист във в. “Земя”, сега работи във в. “Дума”.

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ ЕДНА МАЛКА ВОЙНА

Брой 1 Януари 2003г.

Я, да видим сега, откога не сме ходили на война. Преди да сметнем трябва задължително да направим уговорката, че няма да включваме разните му хуманитарни, миротворчески,миро-опазващи, мироподдържащи и контра, контрареволюционни прояви, защото иначе ще се окаже, че не сме се спирали да ходим с пушки на рамо из света.

И така след една бърза сметка се оказва, че след 1945 година, т.е. малко преди средата на миналия век български войник не е ходил на война. Това прави точно 58 години, ако още две години не бяхме ходили на война щяха да станат 60 години мир. Това вероятно щеше да е най-дългият мирен период в историята на България. Обаче, не би.

Изглежда правителството ни е решило, че много дълго сме се залежавали та реши да размърда държавата и набързо, и някак си по втория начин да ни спретне една, както обещават бърза и победоносна войница. Всъщност през миналия век, както и да го въртим и сучем победоносни войни сме нямали, но новото столетие може и да го започнем подобаващо. Защото сега сме на страната на възможно най-силния - САЩ, срещу не чак толкова силния - Ирак.

През последния месец наведнъж се случиха доста неща по отношение на бъдещата ни малка и победоносна война. Първо както му е реда тръгнаха слуховете, после почна мрънкането, сетне наченаха т.нар. реакции на политическите партии, и накрая благополучно парламентът разреши една малка...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови