Доцент, д-р. Роден е на 8 август 1942 г. Завършил е история в Софийския университет “Климент Охридски”. Специализирал е в Москва и е защитил докторска дисертация в областта на управлението. Работил е в комсомолски, партийни и държавни органи в Кюстендилски окръг и в АОНСУ като доцент. Автор е на книги и статии в областта на управлението, комплексното планиране и предизборната дейност.

УБЕДИТЕЛНАТА ПОБЕДА НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ МЕСТНИ ИЗБОРИ - ЦЕЛ И ОТГОВОРНОСТ НА БСП И ЛЕВИЦАТА

Брой 7-8 Юли/Август 2003г.

През месец октомври 2003 година ще се произведат избори за местни органи на самоуправление. Реално завоевание на демокрацията след 10 ноември 1989 година - изборите сега придобиват особен смисъл и значение за страната, общините, населените места и политическите партии. Изборите ще бъдат своего рода лакмус за управляващите. Ако те загубят катастрофално предсрочните парламентарни избори най-късно през ранната пролет на 2004 година ще станат належаща необходимост. Те ще бъдат лакмус и за реалното влияние на политическите сили и преди всичко на БСП и левицата. Проведените социологически изследвания и извършената работа от тях досега вдъхват известен оптимизъм. Изборите няма да бъдат никак леки и това е първото нещо, с което трябва да се съобразяваме. Заедно с това би следвало да си поставим реални цели и задачи.

Убедителната победа на БСП и левицата на изборите, която е тяхната стратегическа цел, ще им даде не само възможност да спечелят повече влияние в местните органи на властта, но ще бъде и реална заявка за не по-малко необходимата по-убедителна победа на евентуалните предсрочни парламентарни избори. Дешифрирано по-конкретно това означава да се спечелят мажоритарните избори за кметове на общини и населени места в преобладаващия им брой и което е особено важно за завоюване болшинство в общинските съвети от БСП и левицата. За да станат реалност...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови