Родена е на 16.ХII.1978 г. в София. Завършва средното си образование през 1997 г. в 31-о СОУ “Иван Вазов”. През 2002 г. завършва Софийския университет - бакалавър по специалността “Археология”. В момента е студентка в магистърската програма по археология към СУ.
Нови модели за успех, нови идоли? Хм, интересно. Знаете ли, че ме затруднявате? Какви ще са тези нови модели? Какъв ще е този успех?

“НОВИ МОДЕЛИ ЗА УСПЕХ - НОВИ ИДОЛИ”

Брой 7-8 Юли/Август 2003г.

Преди няколко години знаех отговорите на тези въпроси. Веднага щях да ви отговоря така: “Успехът за мен е да стана велик археолог, да открия най-големите съкровища, да се прочуя като Шлиман, да изнасям лекции пред многобройна аудитория в най-големите университети, да пътувам като желан гост по целия свят и да се връщам в уютния си дом, при старото си дъбово бюро, камината и голямата библиотека, където да пиша фундаменталните си трудове. Как ще го постигна? Ами, че как така? Лесно! Боже мой, ама вие просто не ме познавате! Аз съм създадена за това.” Какво е това - феноменална глупост или жадна младежка самоувереност?
Може би все пак още вярвам в тази мечта, не мечта - правдива картина на бъдещето. Но вече започвам да си давам сметка за пътищата, по които мога да я постигна. Спирам се пред стряскащите трудности - огромния труд, който трябва да положа, предизвикателството да се рекламираш (изискват се сериозни познания по автомаркетинг - изкуството да продаваш... себе си), да те забележат, да те оценят, неуморимото наклаждане на огънчето, на амбицията и постоянния въпрос дали си струва всъщност. Просто, нали? Една нескончаема битка, чийто фронт е доста ограничен - това съм аз, със своите съмнения, колебания, ленивост, пасивност, глупост, страх. Оръжията са най-обикновени, но сами по себе си съвършени, един дар от добрия Бог, който ни е създал малко глупави, но...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор