Родена е на 2 април 1981 г. в София, където завършва Втора английска езикова гимназия. От 1999 г. е студентка в СУ “Св. Климент Охридски”, специалност “Молекулярна биология”, редовно обучение. Учи и английска филология в СУ като втора специалност.

“НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД СОЦИАЛНАТА ИДЕЯ В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ”

Брой 7-8 Юли/Август 2003г.

Колко голям е днешният свят! Гъмжи от хора, техника, идеи. Всичко в него е голямо. Растат сградите, по-големи стават автомобилите, по-големи - и стремежите, но и злините. Само светът на отделния човек се свива, стяган от все повече дребнави грижи. Погледнато отвисоко, нашето “съобщество” навярно би изглеждало по-хаотично от това на мравките. Всеки се е защурал умопобъркано, за да нахрани и стопли своята мъничка килийка в мравуняка на града. Като по кози пътеки всеки се катери към своите успехи. Като пчелен рой се спускаме към общия мираж на благоденствието. И през целия си живот се мъчим да се сприятелим със суровите закони на джунглата, която сами сме си посяли.

За хората и гълъбите

Поредният делник. Вървя разсеяно по добре утъпкания, отдавна дотегнал ми маршрут между двата факултета. Дори съм престанала да забелязвам къде точно стъпвам. Спирам се нервно на поредния светофар: пак е червено, а аз пак закъснявам. Бързам и не мога да мисля за нищо друго... Изведнъж нещо сивичко мръдва и сграбчва разпиления ми поглед: две безгрижни гълъбчета кълват нещо на улицата точно до бордюра! Автомобилите минават на педя от опашките им, а те продължават да се въртят, навели човки, без да се впечатляват ни най-малко от бръмчащите мотори. Не се трогват дори и от моята растяща загриженост. Дребни и наивни, само при едно невнимателно пристъпване ще се озоват...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор