Роден е на 29 юли 1978 г. в Бенгази, Либия. Завършва средното си образование в хуманитарната гимназия “Христо Ботев” в Русе със специалност “английски език и история”. Студент редовно обучение по право, 4 курс в Юридическия факултет на РУ “Ангел Кънчев”. Член на Българската социалистическа партия. Член и на БСМ. Председател е на клуб “2000” на БСМ в Русе. Участва в курс “Политически мениджмънт”, организиран от фондация “Фридрих Еберт”, 2002 г. Ръководител на проект “Цветовете на дъгата”, касаещ конвенция за защита правата на националните малцинства към програма “Младеж”. Владее английски език.

“НОВИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД СОЦИАЛНАТА ИДЕЯ В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ

Брой 7-8 Юли/Август 2003г.

Историята на човечеството понякога рязко забързва своя ход. Толкова рязко, че хората едва смогват да се пригодят към промените в обществената действителност. Но какво е когато историята на човечеството била забързвала, след като историята на цялата ни планета понякога така забързва, че живите форми се оказват неподготвени. Не могат да се пригодят към променените обстоятелства. В такива моменти изчезват цели животински видове. Е, нашият вид се оказал издръжлив, жилав, така да се каже. Хората намирали храни, подслон, воювали помежду си, дори започнали да ценят красивото и да творят музика, картини, подреждали изящно думите. Но, забележете, хората, започнали да се замислят върху това, че са хора, че живеят в строго подредено общество. Векове наред ние сами сме разпределяли собствената си неголяма човешка общност в касти, в класи, дори в държави и религии. Човекът през и след Възраждането е личност, той е център на света. Обществото и човекът се разделят както по интереси, така и по възможности, психически реакции и въздействие едни върху други.

Обществото за Прудон е “социална машина”, но ние не можем да приемем такова противопоставяне на човека с обществото. Човекът утвърждава свободата и морала си не “въпреки” обществото, а именно поради него. Новата нравственост на възрожденския човек не се подчинява на външен диктат - примерно на...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор