Роден през 1953 г. Завършил е Великотърновския университет “Кирил и Методий”, специалност история, д-р по философия. Бил е първи секретар на комсомола в Гулянци, Плевенска област, а след това е работил като организатор на ЦК на ДКМС. Сега е политически сътрудник на Висшия съвет на БСП, работи в направление “Парламентарна дейност и подпомагане на народните представители”. Експерт на ПГ на Коалиция за България.

АКТУАЛЕН ЛИ Е МЕТОДЪТ НА УБЕЖДЕНИЕТО

Брой 10 Октомври 2003

Методът на убеждението е основно средство за аргументация и доказателство на демократичния тип личност. Пренесено върху обществените отношения, то е основно средство на демократичното общество.

Аз приемам, че БСП е най-демократичната партия. И се питам доколко ние, нейните кадри, използваме това средство в своята работа. Кого искаме да убедим сега и в какво? Вярваме ли безусловно помежду си, за да бъдем достатъчно убедителни и пред другите? Честни ли сме, когато заявяваме, че искаме властта, за да решим проблемите на хората? Или ние да вземем властта, пък тогава ще му мислим доколко заявяваното е реалистично.

Съществува и друга опасност - да се подведем отново от еуфорията, съпътстваща подема на левите сили, които възвръщат доверието на хората. Трябва да отчетем, че мотивите на участниците в лявото са различни и много често при някои се свеждат до тесногрупови или само дори до егоистично-лични интереси. И това е единственото, което ги интересува. И никакви приказки за общото благоденствие нямат място, когато единствената ценност са финикийските знаци. Още при първия случай, когато “нашата” власт не удовлетвори техните интереси, те отново, както през 1996-1997 г., ще се присъединят към най-злостните ни политически опоненти и под благовидния предлог, че на хората им е нужна по-сигурна или по-хуманна власт, ще преследват користните си...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови