Роден e в София през 1977 година. Завършил е Испанската гимназия в София, а след това и Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ “Св. Климент Охридски” със специалност “Връзки с обществеността”. В момента е безработен.

КРАЕН КВАРТАЛ

Брой 12 Декември 2003г.

Това е документален филм. Черно-бял. Скучен. Без големи актьори. Без известен режисьор.

Това е документален филм. За нещата, които са видими, но не се забелязват. За нещата, които се забелязват, но не се виждат.

Това е документален филм. От тези, които не се гледат изобщо.

1. Пейзаж

Краен софийски квартал - “Дружба-2”. Осеметажни панелни блокове. Еднакви. Като рота войници. Препълнени автобуси. Препълнени автобусни спирки. Мърляви градинки с потрошени детски пързалки. Гаражни магазинчета. Супермаркет. Гаражни кафенета. Дискотека. Олющени фасади на училища. Мизерни детски градини. Сърдити минувачи. Намръщени хора. И много намръщени хора.

2. Евгения

Спретната бедна жена. На 59 години. Проси на улица в централната градска част на София, близо до площад “Славейков”. Личи си, че не е професионалистка. Рецитира Ботев понякога, друг път тананика арии от опери, когато е тъжна, мълчи и гледа отчаяно. Проси от 9 сутринта до 7 вечерта. После се прибира в панелното си жилище. Има болен съпруг и безработен син. Няма парно отопление, а от една година и телефон. Живее в “Дружба- 2” от седемнадесет години. Преди това е живяла под наем някъде в центъра. До 1999 г. е работила като банков счетоводител, отначало в ДСК, после в “Тексим”. След това е съкратена и пенсионирана с около 90 лева пенсия. Завършила е “Счетоводство...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!


Добави коментар


Защитен код
Обнови