15 ГОДИНИ ПОЛИТИЧЕСКИ КЛУБ “ГЕОРГИ КИРКОВ”

Брой 7-8 Юли-Август 2004г.
През 1989 г. в столична община “Красно село” бе създаден Политически клуб “Георги Кирков” като средище за творчески дискусии и в търсене на практически пътища за идентификация и развитие на партията в новите социално-политически условия. Клубът се явява наследник и продължител на традицията в Кирковски район през 80-те години за творческо осмисляне и актуално приложение на живота и делото, личността и примера на Георги Кирков - Майстора.

През своята 15-годишна история клубът функционира с различна интензивност, но запази своето ядро от учредители - хора, свързани с района и столицата. В неговата дейност се привличаха съмишленици и симпатизанти - стопански дейци и общественици, млади хора. В началото доминиращата тематика бяха същността и градивният баланс между традицията и обновлението, новото и старото, съзиданието и отрицанието.

От 2000 г. в работата на клуба доминира актуалната тематика за социалното в новите условия на ХХI век. Особен интерес предизвика националният студентски конкурс “Младежта за социалната държава на ХХI век”, където бяха защитени редица съвременни идеи за социалната държава през погледа на младите хора. С активното участие на клуба и поколения кадри, свързани със столицата, се проведе и среща-дискусия за София през ХХI век и мястото на софийските социалисти.

От 2002 г. Политически клуб “Георги Кирков”...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови