КАКВА Е ИКОНОМИЧЕСКАТА ЛОГИКА ДА СЕ ПРОДАВАТ ЧАСТИ ОТ АЕЦ “КОЗЛОДУЙ”?

Брой 7-8 Юли-Август 2004г.
Румен Овчаров, депутат от Коалиция за България: Няма нищо странно в това спомагателните дейности към АЕЦ да попаднат в частни ръце. Друг е въпросът дали не се стига до границите на националната сигурност, които в България не са особено ясни. Вече имаме подобен случай - едно от предприятията за ремонтни дейности към АЕЦ попадна в недотам добри ръце. Що се отнася до продажбата на производството на ядрена енергия (блоковете), България не е готова за това.


Юнал Тасим, депутат от ДПС: Продажбата на съпътстващите дейности е здравословна, защото точно те оскъпяват производството. Имам информация, че именно някои от обслужващите дейности не са много читави и затова трябва да се продадат. Така ще намалеят разходите. Но да се продават III, IV, V, VI блок е абсурдно на този етап.


Красимир Каменов, бивш депутат, член на Националния съвет на СДС: Вече са започнали продажбите на съпътстващите дейности. Ако цялостната стратегия за бъдещето на АЕЦ е те да се приватизират, има икономическа логика това да се прави. Така на държавата й излиза по-евтино. На мен обаче не ми е ясна идеята на Милко Ковачев да вкара активи на АЕЦ “Козлодуй” в ново дружество за изграждане на АЕЦ “Белене”. Това направо звучи несериозно.


Росица Тоткова, депутат от ОДС: Според мен няма никаква логика V и VI блок да се вкарат в една обща фирма заедно с АЕЦ “Белене”. Това...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор