Професор, доктор на философските науки. Завършва висше юридическо образование в СУ “Кл. Охридски” през 1950 г. Бил е преподавател по философия в различни ВУЗ-ове. От 1961 г. е в Института по философия при БАН. Професор е от 1970 г. Автор на повече от 30 монографии, книги и учебници и на над 600 студии, брошури, статии и др. Работи в сферата на религиознанието, ритуалистиката, етнологията и политологията. Има издадени трудове на различни езици.

КРИТИКА НА “КРИТИКА” – ЦИОНИСТ

Брой 7-8 Юли-Август 2004г.
Няма да скрия от читателя, че критиката на моя “критик” - Димитър Дичков - не заслужава отговор, ако той не се е накичил с гръмки “звания”: антифашист, лежал в концентрационния лагер “Бухенвалд”, вицепрезидент на Интернационалния комитет “Бухенвалд - Дора и командоси”.

Основните моменти в неговата критика са три: първо, че аз неправилно третирам отношението на Европа към евреите; второ, че не пресъздавам правдиво отношението на Хитлер към т.нар. еврейски въпрос; и, трето, че невярно осветлявам окончателното решение на “еврейския въпрос” от Хитлеристка Германия. В действителност моят “критик” се абстрахира от контекста на статията ми “Ислямът, Израел и Кюрдите” (сп. Ново време, 2003, бр. 11) и съчинява произволни обвинения срещу мен и изказаните от мен тези и съображения.

Така например, аз изрично говоря и пиша за планетарния исторически трагизъм на евреите, започнал още от времето на Римската империя, формиран в християнски (католически, православни и протестантки) краски, който продължава и сега - но вече и в ислямския свят, в лицето на кървавите битки между арабите в Палестина и евреите в Израел (с.43). Нещо повече, за да подчертая още по-ярко отношението на Европа пиша дословно: “Заслужава да се отбележи, особено за апологетите и фанатизираните последователи на християнството, че именно то е един от най-големите виновници за трагичната...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор