Роден през 1953 г. Завършил е Великотърновския университет “Кирил и Методий”, специалност история, д-р по философия. Бил е първи секретар на комсомола в Гулянци, Плевенска област, а след това е работил като организатор на ЦК на ДКМС. Сега е политически сътрудник на Висшия съвет на БСП, работи в направление “Парламентарна дейност и подпомагане на народните представители”. Експерт на ПГ на Коалиция за България.

ЗА КОГО РАБОТИ ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ?

Брой 3 Март 2005г.
Въпросът за обстановката в парламента не може да се разглежда извън контекста на цялостното положение в страната. Обществените отношения на държавно ниво при нормална парламентарна демокрация се изграждат, като гражданското общество делегира права на някои граждани, за да го представляват при формулирането и декретирането на правилата. Предназначението на непряката демокрация е да защитава ефективно общите интересни и да не позволява да се подменя волята на суверена. Следователно обществото трябва да определи кои са значимите за него въпроси, как ще ги решава и да избира тези, които най-добре ще ги отстояват. Така е само на теория в България.

На практика обективните процеси, които протичат в нашата страна, не се оценяват. Те се преиначават целенасочено-спекулативно и се използват за лично и колективно-корпоративно обогатяване. Целта е за пореден път да бъде манипулиран избирателят, като се създава впечатление, че има реална пазарна икономика, ръст на БВП, несимволично нарастване на доходите, че българинът живее все по-добре.

Вместо след заклеймения тоталитаризъм народът да каже как иска да живее, марионетни политически сили предопределиха грабителската философия на прехода. Вместо референдум ние стартирахме демокрацията с “кръгла маса”. Въпреки значението, което има за мирния преход, тя легитимира порочното зачатие...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови