МЕСЕЦЪТ НА МЕНТЕТАТА

Брой 3 Март 2005г.
В зората на прехода в синоним на думата “менте” се бе превърнала продукцията на импровизирания винзавод в село Катуница, известна още под марката “Цар Киро”. Пак тогава за квалитетна минаваше ракията “Цар Симеон”, която находчив производител пусна на пазара с етикет с царски герб и корона и с лика на ексмонарха в изгнание. В дните, в които преходът върви към своя край (според наблюденията на цял социологически институт), смрад на бъчва и на джибри се разнесе из цялата държава.

Опияняващите изпарения се доловиха дори в пленарната зала на Народното събрание, където депутатът от мнозинството Камен Влахов се запъти към парламентарната трибуна с олюляваща се походка по време на дебатите за вота на недоверие към правителството. Преди това негова колежка бе обяснила от същото най-високо място, че политиката е проституция. Така и не стана ясно какво мисли Влахов по въпроса, защото той само изпи водата от чашата на председателстващата заседанието Камелия Касабова, след което кротко си седна на мястото.

По същото време на изложението “Винария” в Пловдив водещи винопроизводители се хванаха за гушите след дегустация. Масов бойкот на конкурса “Златен ритон” поради обвинения за подадени фалшиви проби принудиха уважаваното жури набързо да изтрезнее и да анулира резултатите на един от участниците. Който май беше същият този, дето някога измисли...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови