СОЦИАЛДЕМОКРАТИ В БЛАГОЕВГРАД ТРУПАТ МУСКУЛИ И ЧАКАТ ИЗБОРНАТА СХВАТКА

Брой 3 Март 2005г.
Когато навлизате в Благоевградска област откъм София, малко преди областния град, на една порутена постройка някой е написал със спрей: “Внимание, навлизате в зона на ВМРО.” Надписът е голям и хубаво се вижда от всички запътили се към бившата Горна Джумая. Какво е искал да каже анонимният автор с това предупреждение, само той си знае, но и без подобни “стряскащи” надписи на всеки българин е известно за влиянието на ВМРО в района. Само че в миналото.

В момента според резултатите от последните местни избори политическата карта на областта е доста шарена - силно присъствие на ДПС в районите на Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен, Якоруда, два леви кмета - в Благоевград и Гоце Делчев, малко СДС, малко местни коалиции. На последните парламентарни избори най-много гласове взе НДСВ, следвано от СДС и БСП. Според последните социологически проучвания на “Позитано” 20 при бъдещите избори за Народно събрание левите ще вземат 19, 5 % от гласовете, СДС - 10 на сто, ДПС - 13,2 %, а царистите 9 на сто. Почти половината анкетирани са декларирали , че няма да гласуват.

На фона на тази картина постижението на ПД “Социалдемократи”, които за година и половина успяха да изградят структури във всички общини на областта и да привлекат под знамето си над 2200 членове, е нещо уникално за политическия живот в Югозападна България. Още по-важното е, че по данни на местните ръководители...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор