Васил Илчев е завършил педагогика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Д-р по философия. Занимавал се е с преподавателска работа, има публикации и разработки по социология и теория на управлението, проблеми на младежта и др. От 1990 г. във ВС на БСП отговаря и непосредствено работи по проблемите на предизборната подготовка. Бил е член на ЦИК за избиране на президент и вицепрезидент през 1996 г.

Партии и избиратели

Брой 5 Май 2005 г.
Суматохата около предстоящите Парламентарни избори 2005 г. отдавна витае в публичното пространство, а предизборната надпревара между политическите сили става все по-многопосочна и интензивна. След дълги и очевидно “излишни” обсъждания отново набързо бяха приети някои изменения и допълнения в Избирателния закон, а президентът насрочи изборите за 25 юни.

Почти ежедневно общественото мнение и избирателите са “облъчвани” със съобщения за създаване на едни или други “политически конфигурации”, чийто състав и названия едва ли не през седмица се променят и може би се помнят единствено от техните създатели. Едни партии или коалиции показват изпреварващи действия при обявяване водачите на листи (БСП, НДСВ) или пълния състав на листите (БСП), при оповестяване параметрите на своята политика в бъдеще и т.н. Други закъсняват или преднамерено не бързат с тези действия - до изборите все пак остава много време.

Освен това предстоящите избори все повече се оформят като изключително доходен бизнес за професионални или самообявили се социолози и политолози, PR “специалисти” и “консултанти” от всякакъв калибър. Медиите - печатните издания, телевизии, радиостанции и т.н. - най-активно, понякога много услужливо, запълват своите страници и рубрики с много и често пъти “пикантни” истории и публикации, таблици и интервюта с единствената цел да привлекат...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови