Юрий Митев e роден на 27 май 1960 г. в с. Поповяне, Софийско. Завършва Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина в Стара Загора. Доктор, доцент в Тракийския университет - Стара Загора. Специализира в Шотландия (Scotish Agricultural College - Edinburgh); Италия (UCSC - Piacenza); Ирландия (Moorepark Research Institute -Farmoy). Работи в системата на “Farm Relief Service” - Ирландия. Завършва магистърска степен “Публична администрация и европейска интеграция към СУ “Черноризец Храбър”.

Проф. Иван Станков е роден през 1948 г. в Ружица, обл. Ямбол. Завършил е СА “Г. Димитров” в София. Работил е като бригадир на животновъдна ферма, отраслов специалист и гл. зоотехник. От 1979 започва работа като асистент във ВИЗВМ - Стара Загора, паралелно е директор на УОС към същия институт. Стопанството е племенно и семепроизводително с 28 хил. дка земя и животни от всички видове. От 1990 г. е зам.- декан, а в момента декан на Аграрния факултет на Тракийския университет в Стара Загора.

БЪДЕЩЕ ЗА МЛЕКОПРОИЗВОДСТВОТО В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Брой 6 Юни 2005 г.
“Времената се промениха и ние се променяме с тях!”

Това мото може да се използва с успех, когато се прави опит да се обобщят промените, които ще настъпят в структурата на животновъдното производство през следващите години, и се посочват тенденциите, от които в значителна степен ще зависи развитието на млечния сектор в обединена Европа. Едва ли може да се посочи по-рязка и толкова бърза промяна на каквото и да е друго производствено направление в Европа през изтеклите десет години. Вероятността толкова бързи, значително трудни, а понякога и тежки (в прекия и преносен смисъл) да бъдат тези промени през следващите години за производството на мляко и търговията с млечни продукти в нова, разширяваща се Европа, е напълно възможна. Необходимо е да се вземат предвид новите реалности и евентуалните бъдещи становища и позиции, както и противоречията, които могат да възникнат в този сектор между млекопроизводителите и предвиждащите се реформи в Общността, свързани с промяна в заплащането и изкупната цена на млякото до 2015 г.

Обща селскостопанска политика (ОСП) на ЕС и бъдещето на млечните говедовъдни ферми в страните членки

Извършващите се реформи в Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС ще доведат фермерите от млечните говедовъдни ферми до нови важни и значителни по своята същност промени. Основание за това са:

Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор