КНИГА ЗА ЕВРОТО - УТРЕШНИТЕ НИ ПАРИ

Брой 5, Май 2006
Книгата “Еврото - утрешните ни пари” от Йосиф Аврамов е първото издание у нас, изцяло посветено на предстоящото въвеждане на еврото като официална валута в България. То е богато илюстрирано с цветни и черно-бели илюстрации на монети и банкноти. Консултанти на автора са изтъкнати експерти по парично обращение от БНБ и търговските банки.

В книгата се проследява историята на въвеждането на еврото - първоначално като безналична, а след 1. 01. 2002 г. и като налична единна валута на 12 страни от Еврозоната, както и конвергентните (Маастрихтските) критерии за присъединяването към нея на новите страни в ЕС. Направена е прогноза кога ще стане това. В нея е акцентирано на способите за разпознаване на истинските от фалшивите евробанкноти, като подробно са посочени основните характеристики на седемте купюри от 5, 10, 20, 50, 100, 200 и 500 евро. На осемте купюри евромонети, които имат и своя национална страна, също е отделено подобаващо внимание.

Направена с ретроспекция и анализ на отражението на въвеждането на еврото през 2002 г. в страните от Еврозоната върху българските потребители и производители, като се прави съпоставка и за отражението му върху стопанските субекти и обикновените граждани на 12-те страни-членки в нея. Авторът прави анализ за реалистичността на Стратегията на БНБ за въвеждане на еврото през 2009 г. у нас, както и прогноза, че то ще се въведе от...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 GLUPOSTI 2006-06-08 12:19
Mnoogo ste pribarzali g-n Avramov s zelanieto za Evroto. A che ste bade vavedeno do 2010 sa palni gluposti
Цитиране
 
 
0 #1 петър 2006-05-09 14:06
Авторът трябва да си изясни понятието "суверените т", а не да мечтае за чужда парична единица!!!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор