Авторът е Генерален консул на Република Судан в България

АРАБОФОБИЯТА И ИСЛЯМОФОБИЯТА В ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ

Брой 8-9, Август- Септември 2006
По време на следването ми в Университета в Мисури, в театъра на Студентския съюз прожектираха филм за глада в Етиопия. Потресаващи кадри на деца с уголемени глави, подути кореми и издадени ребра, все едно всеки момент ще избягат от изтънялата кожа. Ята мухи в дълбоки ями, на дъното на които се движат изнурени очи, майки и бащи, които едва ходят, а овехтели дрипи покриват само части от телата им – мизерия, която думите са безсилни да опишат.

Когато филмът свърши, студентите – синове на американци – плачеха, изпълнени с болка и горест, чувствата им се лееха заедно със сълзите, което говори за дълбок хуманизъм. И всички направиха парични дарения. И ние, африканските студенти, дарихме пари, но никой от нас за съжаление не пророни и сълза!!! (Забележка: Американските граждани даряват около 34 милиарда долара годишно за благотворителност, а сега може би и повече.)

В същия университет американските студенти подеха инициативата да построят образец на бидонвил пред сградата на ректората и се нанесоха в него в знак на протест срещу това, че университетът бе инвестирал милиони долари в расистката по онова време Южна Африка. Дълъг ще бъде списъкът, ако вземем да изброяваме свидетелствата за хуманността и величието на американския гражданин.

От друга страна, 71% от американските граждани изразиха подкрепа за въздушното нападение над Либия...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 abdulah84 2006-10-20 14:44
za kakva demokracia govorim
Цитиране
 
 
0 #1 никола богатинов 2006-08-21 22:00
няма по. мръсна раса на света от тази! това, което тези животни от либия направиха с нашите ведици не доказва ли, че най- нисшата и най- долната раса на планета е арабската светът беше спокоен, когато арабите бяха колонизирани и сега върви към гибел заради тях а нашата омразна социалистическа партия с непоследователн ата си и антибългарска политика ще ни доведе до катастрофа
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор