СЛЕД ИЗБОРИТЕ: БСП – НАКЪДЕ?

Брой 11, Ноември 2006
СЛЕД ПОБЕДАТА НА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ: БСП НАКЪДЕ?

Победата на Георги Първанов е най-неоспоримата политическа победа за годините на прехода. Тази победа на практика предопределя развитието на политическия процес в България за години напред.

Но преди всичко, това е важна политическа победа и за БСП, на границата на един преломен в българската история момент – дни преди официалното присъединяване на страната към най-могъщата икономическа и политическа организация в света – Европейския съюз.

Но веднага трябва изрично да се подчертае, че победата на Георги Първанов на президентските избори през ноември 2006 година по недвусмислен начин изразява ясната и безалтернативна подкрепа на мнозинството българи както за действащия президент, така и за основната партия в страната, която го подкрепи на изборите – Българската социалистическа партия. И това е очевидният извод от тази политическа кампания, независимо от спецификата на изборите за президент и характерът на мажоритарния вот.
Доста глупаво звучат някои политици, които веднага забравиха за разгромния резултат на балотажа и се втурнаха да обясняват за някакво „мнозинство на негласувалите” и неговите „бъдещи нагласи” за следващите избори. Истината е, че тези политици не искат да признаят факта, че гласувалите за Първанов на президентските избори са гласували и за...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 проф.д-р Любомир Андреев 2006-11-30 22:31
пировата криминална победа на Георги Първанов и мафията му е катастрофа не само за БСП, за класата на наемните работници и полупролетарият а но за целия български народ.Този ,,политик,, ще продължи с мафията си и с ортаците си като Симен,Доган-царисти,османис ти антисоциалната си, антинационалнат а си, прокапиталистич еска,проамерика нска,пронатовск а,профинансова капиталистическ а политика.Напред към все по голямо забогатяване на олугарсите у нас и обедняване на народа,към все по драматично скласовоантагон истично социалноикономи ческо диференциране и поляризиране на народа,сриване на националната икономика, наука,образован ие, култура,здравео пазване...
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови