Иван Боянов e роден на 26 август 1950 г. в София. Завършил е история във Великотърновския университет. Работил е като учител, директор на училище, съветник в Комисията по образование и наука в 37-то Народно събрание. Работи в системата на образованието.

СИГУРНОСТТА И ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА В МИСЛИТЕ НА ЕДИН ОБИКНОВЕН БЪЛГАРИН

Брой 7-8 Юли-Август 2007
Сигурността е състояние, при което не съществува заплаха за живота, свободата, материалния, социалния и духовния просперитет на обществото и личността или е налице надежден потенциал за посрещане на подобна заплаха.

Сигурност са глобалните интереси на великите държави САЩ, Русия, Китай, Индия, Япония, дори и малка (но велика) Албания, преплетени с интересите на България. И затова всеки ден срещаме: Америка каза, НАТО иска, ЕС ни задължи, Фликеншилд ни ограничи. Чумата, покосила Европа преди два века, дойде и в България.

Сигурност са отношенията между големите и малките държави; между малките и още по-малките държави; между одържавилите се и раздържавяващите ги. Кой ли българин може да изброи колко са одържавилите се след 1989 г. или колко са раздържавяващите ни управници след 1989 г.?

Сигурност е и войната на поколенията; Вие (нашите родители) имахте щастие и идеология, ние - идеологеми. Вие сте били на власт - сега сме ние. Ние сме новата власт и трябва да имаме база. А нашата база трябва да бъде вашата безпомощност. Вие строихте - ние може и има какво да събаряме. Ние ще забогатяваме - вие ще обеднявате. Ние ще унищожаваме - вие ни критикувайте. Ние ще уморим тази нация, за да докажем вярно ли е твърдението, че вие може отново да възкръснете.

Сигурност са отношенията в семейството (традиционното и нетрадиционното). С брак или без...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор