Иван Аладжов е роден през 1969 г. в София. Завършил е международно право в Лайпциг, има следдипломна квалификация във Виена и Хановер, специализация в областта на търговското право. Защитава докторат по право към Хановерския университет. Издава в Германия две книги в областта на корпо-ративното право. Автор на поредица от статии в немските списания „Икономика и право в Източна Европа“, „Източноевропейско право“ и „Годишник на източното право“.

НИЩО НОВО В ЕС - РЕАНИМАЦИЯ НА ДОГОВОРА ЗА EВРОСЪЮЗА

Брой 7-8 Юли-Август 2007
"Според мен, сегашният дебат около европейското бъдеще... не поставя под въпрос само Евроконституцията, а въобще бъдещето на капитализма."
Джеръми Рифкин - американски автор,по повод на референдумите във Франция и Холандия през 2005 г.В края на март 2007 г. с много излишна помпозност елитите на Европа отпразнуваха половин век от сключването на Римските договори, с които тогава при съвсем други исторически условия и необходимост се постави началото на Европейския съюз. А в него през 1957 г. се обединиха част от съперничещите си до неотдавна европейски колониални империи.

Централна тема по време на тези високопарни официалности бе пропагандирането и вменяването на народните тълпи на идеята на германската канцлерка Меркел най-късно до средата на 2009 г. ЕС да има нова, действаща нормативна основа, максимално близка до тази, предложена в проекта за Европейска конституция.

Това става въпреки факта, че през 2005 г. във Франция и Холандия се проведоха референдуми за Евроконституцията, при които тя бе отхвърлена c над 55% от гласовете. На това, че тези два информирани народа съзнателно блокираха този "елитарен проект на класовата борба от горе", както охарактеризира договора за обща конституция проф. Елмар Алтфатер от Свободния университет в Берлин, "трябва да са благодарни всички европейци".

Отрицателен народен...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор