Моят отговор на Стратега*


Александър Атанасов е роден през 1930 г. в гр. Пазарджик. Професор по естетика, доктор по филология, работил дълги години в Института по философия на Българската академия на науките. Бил е политически помощник на акад. Тодор Павлов през последните девет години от живота му, когато той е член на Политбюро на ЦК на БКП. Автор на книгите “Естетичността”, “Естетизираният човек”, “Сравнителна естетика”, “Акад. Тодор Павлов - научнотворческо и педагогическо дело” и други, на много статии, както и на художествено-документални произведения. Съпредседател на Демократичния антинацистки клуб “Майор Франк Томпсън”.

ЗАЩО РУХНА СЪВЕТСКИЯТ СОЦИАЛИЗЪМ

Брой 7-8 Юли-Август 2007
----
*От наскоро излязлата от печат книга "Кой е Георги Димитров и защо Сталин го уби. Обществено следствие". Изд. “Унискорп”
ВОДЕЩИЯТ СЛЕДСТВИЕТО: Георги Димитров беше посветил целия си живот на делото на социализма и крахът на самата "цитадела" на социализма - Съветския съюз - без съмнение би го потресъл. Ето защо за нас е важно да видим накратко кои бяха причините за този крах, както и виновен ли е за това последният лидер на КПСС и пръв и последен президент на СССР Михаил Горбачов.

По тази тема вече има значителна литература, но нека приемем за най-"представителни" у нас публикациите на Александър Лилов, бивш член на Тодор-Живковото Политбюро на ЦК на БКП, професор по естетика, доктор на философските науки и чл.-кор. на БАН, избран на 14 конгрес на БКП през 1990 г. за председател на партията, а малко след това - за директор на Центъра за стратегически изследвания при Висшия съвет на БСП.

В списание "Ново време" за декември 2006 г. се появи статия от Александър Лилов под заглавие: "Разминаването на съветския социализъм с информационната революция - дълбинната причина за неговия крах". Тук Лилов резюмира идеите, които развива в своята "теоретична трилогия""Информационната епоха". Ето какво казва той: “Социализмът е продукт на индустриалната епоха. Като обществена теория и политическо движение той се ражда през ХIХ век в...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 Lidero 2008-07-23 15:55
Само ще добавя, че не за пръв път този автор се явява със статии, в които той е съдията и отсъжда. Еееееееееех г-нъ Атанасовъ оставете ни ние читателите да отсъждаме кой е крив и кой е прав. Не ми налагайте силово и назидателно вашите тези (този стил е присъщ точно за едно много отдавна отминало време), а ме убедеждавайте с аргументи и факти.
Цитиране
 
 
0 #1 Lidero 2008-07-23 15:49
Еееееееееех г-н Атанасов, така се оплетохте в понятията, че докато ви четох статията се запитах какво искате в крайна сметка на мен читателят да ми кажете или обясните ...........? Просто нямам думи....... Май единствената ви цел на това ви излияние е да плюете и да изливате кофи с помия по умните, да ми обясните на мен простия читател колко сте "велик"?! Ще ви отговоря, че няма как да стане! На руски паметник в гр. София пише много ясно НЕ НАМ! Разбирам че г-н Лилов ви нерви с това, че е по умен и аналитичен от вас, ама не така господинъ Атанасовъ, не така се спори, не си харчете нервите, пък и разбирам човек на възраст сте да не стане сакътлък? Можехте наистина да възбудите в мен любопитство към вашите тези , ама вие не знаете и явно не разбирате що то това истинска дискусия.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови