Роден е на 2 ноември 1988 г. Завършил е средно образование в 21 СОУ "Христо Ботев" - София. Студент първокурсник е в СУ "Св. Климент Охридски" във Философския факултет, специалност "Философия". Владее английски език. Публикувал е статии в периодичния печат: вестниците "Дума", "Земя", Жарава", "Сега", "Моята вяра", "Словото днес" и др., както и списанията "Ново време" и "Понеделник".

ЦЕННОСТИ И ЦЕННОСТНИ СИСТЕМИ ДНЕС

Брой 12 Декември 2007
Ценностите са едновременно общото и особеното в социалната тъкан. Като морални ценности те са най-интимната част от нея; като политически ценности са видимостта, през която се проявява вътрешната диференцираност на социалното пространство; като естетически ценности са най-изтънченото в своята универсалност социално поле - това на изкуството и артефакта.

Отдавна пред социалната наука стои въпросът: има ли ценност като такава, ценност сама по себе си, която съществува и се самовъзпроизвежда за себе си. Този въпрос принуждава хиляди дълбокомислени погледи да отправят своя взор към социалното, но гледайки го не откъм неговата детайлна раздробеност и фрагментираност, а взирайки се в синоптичната му цялост.

Днешният свят прехожда - от едно състояние в друго, от едно общество към друго общество. Този преход, освен че е световен и засяга (или ще засегне) всичко и всички е и непознат, различен от всички преходи, които сме наблюдавали, изследвали и преживявали досега. Тук се крие и привилегированото положение, в което сме поставени ние, неговите съвременници. То е привилегировано като възможност за рефлексия, възможност да гледаш на него, като на пределно интересен предмет на изследване. Светът става качествено друг - ние също трябва да станем качествено други. Съвременната социална наука описва така: индустриалното се трансформира в информационно,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 Bai Bradyr 2011-12-25 19:29
Прочетете тази книга

sfera.zonebg.com/.../

за да разберете развитието на разума, ценностните системи и пр.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор