Роден на 21 юли 1987 г. Придобива средно специално образование по "Икономика и мениджмънт" в Националната финансово-стопанска гимназия - София. Понастоящем студент в СУ "Св. Климент Охридски" , специалност „Културология”. Владее английски, немски и руски език.

РОЛЯТА НА МЛАДИТЕ ПРИ ФОРМИРАНЕ НА ДНЕВНИЯ РЕД НА ОБЩЕСТВОТО

Брой 12 Декември 2007
Сякаш поставено от невидим природен закон е правилото, че младият човек приема ролята на бунтовник, на несъгласен със света, в който се намира. Младежът, съвсем скоро придобил своето пълноправие в обществото на родителите, на възрастните, сякаш е получил невидима телеграма, гласяща: "Ти вече си част от обществото". Прекрасно! Но какво е общество? - е въпросът, който той си задава, а отговорът не е съвсем явен. Макар и законите и правилата на възрастния свят да са осезаеми, не е ясно от кого са наложени те, кой ги създава и кой поддържа целия този механизъм? Интуитивният отговор е "всички" и по-точно "всички възрастни". Те са хората, вече настанили се и заели своето място там, където младият човек сега отива. Естествено е и всяко несъгласие на младия човек с този свят да е насочено към тези хора. А несъгласието е неминуемо, защото то би тласнало цялото това общество към по-добро. Или по-точно промяна, която само в едно еволюиращо, стремящо се към съвършенство общество би била за добро. Но как младежът осъществява тази промяна? На първо място той се нуждае от визията за "по-доброто" бъдеще, след това от волята и силата за промяна и накрая - от установен враг на новото и метод за борба с него.

Известният британец Оскар Уайлд казва: "Не съм достатъчно млад, за да зная всичко" - думи, в които личи неговата убеденост в убедеността на младите. И наистина - за този млад човек,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор