ЗА ЕДНА СТАТИЯ НА ВЕЛКО ВЪЛКАНОВ

Брой 2 Февруари 2008
В брой 11/2007 г. на сп. „Ново време” е публикуван материал на Велко Вълканов за последната ми книга „Векът на Сталин. Опит за геополитически и геостратегически портрет”, книга първа.

Трудно ми е да определя как трябва да разглеждам този материал - като рецензия, като становище, като бележки или като ограничено мнение. Още по-трудно ми е да се ориентирам за нейната цел. Ако става въпрос за оценка на книгата ми, очевидно, и Велко Вълканов, и редакцията на списанието са избързали и са нарушили първото и основно правило при всякакви оценки: за да се изказваш за някаква книга, трябва да си я прочел цялата. Специално за моята книга, повечето от повдигнатите въпроси от Велко Вълканов имат своите отговори във втората книга. Според плановете на моя издател, тази втора книга ще излезе към 9 май 2008 г. Ръкописът е предаден в издателството на 1.11.2007 г.

Тези предварителни думи ги пиша, защото се колебаех дали при тези обстоятелства си струва да вземам отношение към статията на Велко Вълканов. Моят издател и много мои читатели ме убедиха, че трябва. Което и правя.

В основата на статията на Велко Вълканов лежат интерпретационни възражения. С други думи, на него не му харесват подходът и методът, използван от автора и произтичащите от тях изводи. Просто казано, Велко Вълканов не харесва това, което аз пиша за Сталин – той не харесва Сталин. В това няма лошо,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
+1 #5 нешокиран 2008-03-18 16:31
Авторът, освен че е мракобес, е и самовлюбен нарцис...
Цитиране
 
 
+1 #4 до шокиран 2008-03-14 20:38
Драги шокиран другарю, Е. Гиндев е не просто редовен автор в списанието, основано от Дядото, ами е и член на редколегията. Така че определя редакционната линия.
Цитиране
 
 
-1 #3 шокиран 2008-03-09 15:26
E. Гиндев е чудесен пример за симбиозата фашисти - болшевики. Без да иска, на самия край на статията, се издава, цитирайки Жан Франсоа Тириар. Вж. jean-francois.thiriart в google.com, wikipedia За пореден път се чудя на "Ново време", списанието основано през 1897 г. от Благоeв...
Цитиране
 
 
0 #2 iliev 2008-03-01 12:05
Изключителен анализ!Очаквам с нетърпение вторият том на книгата !! Професор Гиндев е забележителен!Т рагично е , че в нашето жестоко съвремие, човека загуби най-важното си умение-да мисли!Може би това желаят новите поборници за капитала ??
Цитиране
 
 
-1 #1 Софиянец 2008-02-28 22:34
МРАК!!! И все пак, колко хубаво, че този мракобес може само и единствено да си пише глупостите...
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор