ДРУГИЯТ 11 СЕПТЕМВРИ

Брой 9 Септември 2008
35 години от убийството на Салвадор Алиенде
Датата 11 септември е наситена с особено силен драматизъм за милиони хора по света. На 11.09.2001 г. при ужасяващите самолетни атентати в Ню Йорк и Вашингтон загинаха близо 3000 невинни хора. А „независимите” масмедии старателно не пропускат ежегодно да ни напомнят за тази трагедия, за която американците трябва да се сърдят най-вече на своите спецслужби, които, улисани в подривна дейност срещу други страни, не успяха, а вероятно нямаха и интерес да предотвратят. Защото този трагичен случай бе чудесен повод за САЩ да изградят необходимия им образ на новия глобален враг - световния тероризъм. А него да използват за ограничаване на демократичните права и свободи на гражданите в страната (виж закона „Patriot Act”) и да започнат войните в Ирак и Афганистан, където досега са избити над 1 милион души.

Но за жертвите на един друг, многократно по-кървав 11 септември, „свободните” масмедии грижливо забравят да споменат. На тази дата през 1973 г., преди 35 години, демократично избраното правителство на Чили насилствено бе свалено от кръвожадна военна хунта начело с диктатора ген. Аугусто Пиночет. В продължение на 17 години военните с нечувана жестокост определяха живота на чилийския народ, а като главнокомандващ армията Пиночет запази властовите си позиции чак до 1998 г. В резултат от неговия фашизоиден режим стотици хиляди...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #4 БРАВО на СПИСАНИЕТО !!!! 2008-10-20 15:52
БРАВО на СПИСАНИЕТО !!!!
Цитиране
 
 
0 #3 xyz 2008-10-20 15:48
Мястото на "прашката" Декларация е съвсем друга тема, и тук не е мястото за нейното цитиране.
Цитиране
 
 
0 #2 Пражка Декларация 2008-10-17 22:11
"... престъпленията на комунизма все още не са получили достатъчно ясна оценка и присъда от юридическа, морална и политическа, както и историческа гледна точка, престъпленията бяха оправдавани в името на теорията за класовата борба и принципа на диктатурата на "пролетариа та", използвайки терора като метод за запазване на диктатурата, комунистическат а идеология е използвана като инструмент в ръцете на строители на империи в Европа и Азия за постигане на техните експанзионистич ни цели, все още много от извършителите на престъпления в името на комунизма не са изправени пред съд и техните жертви не са обезщетени, "
Цитиране
 
 
0 #1 balkanibg 2008-10-05 05:52
Всичко написано в статията отговаря напълно на истината.Свидетел съм на събитията от Чилийския 11 септември .Жалко ,че Пиночет не получи заслужено куршума , но Бог сега раздава првосъдие на американските му приятели.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови