ПЛАНЕТАРНИЯТ ПРОЕКТ

Брой 11 Ноември 2008
1. Предварителни бележки

Ако поразмислим върху широко употребяваните и натрапвани думи, понятия и словосъчетания като: глобализъм, глобализация, глобален свят, глобално общество и производните им ще установим, че те се схващат като капиталистическа глобализация, капиталистически глобален свят, капиталистическо глобално общество, доминирано от група страни, наричани с обобщаващия термин златен милиард. Това са страните с най-силна капиталистическа икономика и военна мощ от евроатлантическата зона (като приближение – ЕС), Северна Америка (САЩ и Канада), Австралия и Япония.

Какво представлява по определение глобалният свят (общество)?

Очевидните компоненти са: глобален (общ) пазар, глобална (обща) икономика, глобална (обща) информационна среда, глобална (обща) цивилизация, глобална (обща) власт. И тъй като става дума за капиталистическа глобализация, изброените компоненти трябва да се схващат в техния капиталистически смисъл.

След разпадане на европейската социалистическа система нараснаха възможностите за създаване на капиталистически глобален свят и ускорено започна реализирането на тези възможности. Успехите са налице.

Каква е типологията на реализацията върху планетата Земя?

Ще изхождаме от географските даденост: планетарна суша от 149 милиона км² редуцирана без Антарктида до 135 милиона км²...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #4 Captain 2010-01-14 10:16
Сенека казал, че хората трябва да се управляват с разум. Христос проповядвал-с любов. Маркс - чрез стомаха т.е. по икономически път. Фройд - чрез секса. Анщайн казалр че всичко е относително. И всички посочени са евреи!
Цитиране
 
 
0 #3 муспи 2008-12-16 01:20
живот е в тяхни ръце. Цялият, не значи 90%, а 100. И че благоволят за едина милиард, е за вътрешна употреба, съвсем друго говорят в третия свят. Там в ход е китайско-индийското икономическо чудо, ислямският духовен подем и, както вече се устаноило, загубеното коляно биво в Китай, а не в Япония, - погрешно се е мислило няколко десетилетия. Във Франция арабите са както в България циганите и стремително растат. Джамиите по цяла Европа не се строят с европейски пари или арабски, а с еврейски, защото това са единствените пари. Америка се залива с диваци от цял свят и най вече мексиканци. Колкото по тръби огромната еврейска дезинформационн а машина, че границите се затягат, толкова по расте наплива. Машината вече дърдори за расова и класова хармония, за великата култура на Инките, за прелестите на Амазония. Испанският е поущтряван, колкото и автора да набляга на английския. Еврейте могат само да рушат, и това ще продължава по цялия сват, докато всеки получи нож, за срещу всеки. И накрая най важното. Характерът на статията е такъв, че вмъкването на Бога изглежда безсмислено. Какъв Бог, пред въглеродния двуокис, популацията и ресурсите? Движението към пропаста е твърде материално, за да му се придава някяква илюзорна виталност, - точно на това залягат и еврейте. Светът трябва да загине. Добрите хора когато правят добро, всъщтност казват: Господи унищожи света! В тази екстремална ситуация, премълчаването на еврейския въпрос е приемане на света и изчезване с него.
Цитиране
 
 
0 #2 муспи 2008-12-16 00:40
Статията при всичката си богата аргуметация има един фатален недостатък. Тя отминава мълчаливо очевидния факт, ме глобализацията е замислена и се осъществява от едно ориенталско племе, презирано и мразено през цялата човешка история. Престъпленията ву са толкова голями, че хората не ги считат за такива, а някакъв друг вид, недочовек, или пришелец от друго място, дявол, с който е невъзможен разговор, невъзможно е да му се каже - стой, това не е добро, не е справедливо! За тях това е признак за слабост, - противника иска да печели време и измества темата. Възможно е само да се отбягват като чума и да се убиват. Убиват, а не бият. Да се бие еврейн, се изпитва непреодолима гнус. Авторът на статията счита тези думи за недопустими, несъвместими с цялата гама на буржоазната му предпазливост, от опасно до неизгодно, колкото и да си вярва че е ляв. Социализмът безспорно е алтернатива, спасителен изход за този свят, но така и не стигна до Скандинавския опит, заради обилното еврейско присъствие. Те създадоха Съветския Съюз, те го и унищожиха, и с това се гордеят. Но социализмът не е тяхен, както и Маркс да е еврейн,- неговият антисемитизъм е добре известен. Идва от някъде идея, те не знаят какво, от къде, защото идва чрез хора, а те нищо човешко не разбират, и могат само да я накацат като мухи и да я превърнат в лайно. Авторът подробно говори за въглеродния двуокис, но не за окупацията на избрания милиард, от това ориенталско племе. За това - че цялият социален, икономически и духовен ...
Цитиране
 
 
0 #1 куно 2008-12-03 21:07
Обикновен мракобес с нарцистични наклонности...
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор