ТРИ ПИКАНТНИ РАЗКАЗА

Брой 1 Януари 2009
Рецепта за женска красота

Не ми повтаряй сега глупостите: козметика, пластика, фитнес... Истинската рецепта за женска красота я зная аз и ще ти я повторя така, както и на мене ми беше записана.

Беше през лятото на 197... ., когато съвсем случайно попаднах в гр. Зеленогорск. Това е курортно градче, разположено сред великолепна гориста местност в североизточната част на Финския залив. Причина да отида там стана приятелят ми, руският поет Иля Фоняков, комуто гостувахме с жена ми. Той имаше да решава някакви литературни задължения, свързани с една таджикска поетеса, пристигнала от Душанбе “да летува” в това северно място.

Градчето беше усойно не само поради гористата местност и тежката зеленина, но и поради влагата, с която беше наситен въздухът. Такава зеленина у нас няма. По нас тя е друга, някак светла, разцъфтяваща, весела. А тук... Тук ще прекъсна с климатичните особености и ще премина направо към предмета на своя разказ.

Стана така. Намерихме я тази таджичка в почивната станция, в която беше отседнала със своя приятелка. Двете млади жени бяха дошли от хиляди километри далече, носейки с багажа си и два огромни пъпеша. Не съм виждал такива пъпеши, всеки от тях тежеше поне по 15-16 килограма и макар пъпешите, както и двете жени, да бяха изминали такива разстояния, бяха свежи, ненаранени, с хубав цвят на кожата. Как да ви ги опиша...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови