ЕЗИКЪТ НА ОМРАЗАТА В ЕЛЕКТРОННИТЕ МЕДИИ ИЛИ ДА СЕ НАУЧИМ ДА ГОВОРИМ И ПИШЕМ С ДОБРОТА ЗА БЪЛГАРИЯ

Брой 4 Април 2009
Преди време беше проведена дискусия на тема "Враждебната реч и езикът на омразата в електронните медии". Не съм проследил и не мога да кажа как са преминали разискванията и какви препоръки и изводи са направени след обсъжданията, но останах с впечатление от изявленията на някои отговорни личности, че това, което казваха, заобикаляше истинското състояние по тези въпроси.

Тревожен факт е, че живеем в епоха на дехуманизация, епоха на технологиите, на разрушенията, агресията и т.н.

В договора, приет от ЕС, достойнството се поставя на първо място, дори пред свободата. Най-важното качество, което трябва да притежава един член на ЕС, е достойнството. А най-важното чувство на българина е чувството за национално достойнство.

Ботев е казал: "Да си българин, това е гордост." Знаем и оставените ни от най-великия българин В. Левски завети и неговото отношение към отечеството и българщината. Той е мерило за човечност, човечността е висша мяра за всичко.

Написах тези въвеждащи мисли като изходна позиция, за да задам въпроса спомагат или не някои медии и журналисти за утвърждаване и съхраняване на тези ценности в народа ни, свързани с неговото национално достойнство.И още нещо. Нашата държава е най-старата в Европа, с повече от 1300-годишна история. Ние сме донор на мозъци, но въпреки това българинът не обича да признава българското и наблюдаваме...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 Караджата 2009-05-02 16:23
стига апологетика стига опиум
Цитиране
 
 
0 #1 муспи 2009-05-01 22:53
Гласовете се броят според медиите. "Гласовете се броят, защото това не пречи" - Ахмет Доган. Медиите са полезни, те са откровение на света - всички са еврейски. А състраданието към еврейте не е по пътя за добрия свят. То не е и състрадание, а безразличие, благоразумие да не се бъркаш там където нищо изгодно няма да излезе. Лицемерното - и те са хора, е от наблюдението че не са. Вгледайте се в бедните обикновени хора и бедните интелектуалци, - те мразят еврейте. Останалите, които са огромното болшинство, са материал за ада, с дадена му последна възможност да се присламчи към някои от двете безкрайно раздалечени групи, но по еднакъв начин бедни - отхвърлени от болшинството. От тях състрадание не може да получите, - ужаса на света ги е научил да бягат през глава и да мислят за себе си, а и те под състрадание разбират - вярност към живота. А какъв живот вие носите? - премятате от интерес в изгода, - вредете се незабелязано, като последни на опашката, и - може би - никой не знае...
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови