ПО ПОВОД НА ЕДНА КНИГА

Брой 4 Април 2009
Към края на миналата година в електронната си поща открих покана за представянето на книгата на г-н Евгений Дайнов, в която се проследяват съвременните политически процеси, протичащи в Беларус, в Узбекистан и в Русия . И понеже се интересувам от проблематиката и следя случващото се в бившето съветско пространство, доколкото ми е възможно, отидох на представянето и си купих книгата.

И чутото, и прочетеното не ме изненадаха с нищо, тъй като позициите на автора са ми добре известни. Това ме подтикна да напиша следващите редове не толкова като отзив или рецензия на монографията, колкото като друга гледна точка относно засегнатите въпроси.

Книгата на г-н Дайнов започва с анализ на руската история, който е могъл да стане далеч по-сполучлив, тъй като миналото на Русия е многопластово и изисква внимателно вглеждане в детайлите. По тази причина няма да се спирам на първата част от книгата, а директно пристъпвам към същността й – характеристиката, дадена за управлението на Лукашенко, на Каримов и на Путин.

Първи поред е президентът на Беларус – Александър Лукашенко. Г-н Дайнов проследява пътя му към властта и изобщо политическата ситуация в страната през 90-те години на миналия век. От описанието, на всеки, който не е обременен от “демократичната” фразеология, му става пределно ясно, че случилото се в бившата съветска република е част от...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови