Още за документалния роман "По особено мъчителен
начин" на Свобода Бъчварова

ДУХОВНО НАСИЛИЕ НАД ЗАГИНАЛИТЕ АНТИФАШИСТИ

Брой 5-6 Май-Юни 2009
През 2008 г. излезе документалният роман "По особено мъчителен начин" на Свобода Бъчварова. Авторката е известна сценаристка на филми. Журналистка, завършила образованието си в СССР, членувала в РМС. Дъщеря на националния герой на Белгия и ръководител на нейната съпротива срещу немско-фашистките окупатори Тодор Ангелов - Божаната.

Тодор Ангелов - Божаната е роден през 1900 г. в Кюстендил От рано се запознава със социалистическите идеи, участва в Септемврийското въстание, интербригадист е в Испания. Един от най-известните ръководители на антифашисткото съпротива в Европа. Целия си живот посвещава на реализацията на социалистическите идеи и намира смъртта си в крепостта Бреендонк в Белгия.

Свобода Бъчварова е създала документален роман върху 1750 страници, в който от съвременни позиции се стреми да наложи свои тези, свързани с реални груби грешки и извращения в изграждането на социализма преди всичко в СССР, като отрича необходимостта от Октомврийската революция и участието в антифашистката съпротива. Най-грозното в случая е духовното издевателство над загиналите - защо така сляпо са вярвали в социалистическата идея, в партията. Преди да разгледам конкретните тези и "обвинения" към загиналите, ще подчертая, че за човек е присъщо да си задава въпроси, дори и когато те на пръв поглед са неудобни, да търси отговор.

В този смисъл Свобода...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 лилов 2009-06-27 22:35
ТОЗИ ЧОВЕК Е СЪВСЕМ ОТКАЧИЛ!ПРОСТО ДА НЕ ПОВЯРВАШ, ЧЕ ЖИВЕЕ В 21 ВЕК! НЕГОВИТЕ СЪПАРТИЙЦИ ИЗТРЕЗНЯХА, А ВЕЛКО ВЪЛКАНОВ ИЗГЛЕЖДА,ЧЕ Е ОСТАНАЛ В 1951 ГОДИНА, ДОРИ ПРЕДИ СМЪРТТА НА ЧУДОВИЩЕТО СТАЛИН! ЧУДОВИЩЕ - НЕ ПО- МАЛКО СТРАШНО ОТ ХИТЛЕР, КОЕТО ОСАКАТИ И БЪЛГАРИЯ ВЕЗВЪЗВРАТНО, КАКТО НА ВРЕМЕТО ТУРЦИТЕ! ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА ИМА ВСЕ ОЩЕ ТОЛКОВА ЦИМЕНТОВИ ГЛАВИ КАТО ТОЗИ НЕНОРМАЛЕН ЧОВЕК ВЕЛКО ВЪЛКАНОВ? ПУСКАЙТЕ НЕГОВИ СТАТИИ, ЗА ДА СЕ СМЕЕМ НА ГЛУПОСТТА МУ!
Цитиране
 
 
0 #1 хорозов 2009-06-15 17:27
Този Гале Христов или е пълен глупак или е невероятен лъжец, лицемер и демагог, каквито са повечето от пишещите комунисти,за да оспорва тези истини в книгата на уважаваната и обичаната от цяла България Свобода Бъчварова, потомка на антифашист и социалист. Как е възможно да се възхваляват такива изроди като Сталин, Димитров и сие? Безсмисленият комунистически метеж от 1923, инспириран от Москва, която и сега дърпа конците у нас, която откакто съществува е най- големият враг на българите и България! Прочетете отново и добре историята - само фактите. Русия ни "освобождав а", за да ни владее, целта й са Балканите, Средиземно море и Цариград. Влиянието тук. Дори възродителният процес го предизвика Кремъл, за да разклати България отвътре и глупавите другари се хванаха, а сега берем горчивите плодове на това безумие! Комунистите са тъпи, циментови глави, но по- страшното е онова, което те родиха - червените олигарси, които съсипаха България и ни превърнаха в бананова република, които ни продадоха на Америка, Русия и на изрода Доган и ДПС, Петата колона на Анкара. Но вината е най- вече на Гоце,турската подлога! Този жаден за власт и пари простак с овчата мутра!
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови