Публикуваният материал е петнадесета глава от моята книга „Векът на Сталин. Втора книга”. Материалът не е съкратен и не е цензуриран.

Евгений Гиндев

СТАЛИН И БЪДЕЩЕТО

Брой 10 Октомври 2009
Съвременният руски историк Михаил Иванович Труш открива в дневниците на бившия съветски посланик в Швеция А. М. Колонтай записки за частна беседа със Сталин през 1939 г. (Колонтай е „стара” болшевичка, революционерка и голяма съветска дипломатка, емоционално тясно свързана с България. Тя е дъщеря на един от видните руски военачалници, взели участие в Руско-турската освободителна война ген. Михаил Александрович Домантович.) В спокойна обстановка Сталин между другото казва: „В бъдеще много от делата на нашата партия и на нашия народ ще бъдат извратени и оплюти и в чужбина, и у нас. Ционизмът, който ще се стреми към световно господство, жестоко ще си отмъщава за нашите постижения и победи - той все още разглежда нашата страна като варварска и достойна да бъде само суровинен придатък. И моето име ще бъде оклеветено и оплюто. Ще ми припишат много злодеяния. Световният ционизъм ще се стреми с всички сили да унищожи нашия Съюз, за да не може Русия никога повече да се изправи на крака. Силата на СССР е в братството между нашите народи и затова основните усилия ще се насочат към подкопаването на тази дружба, за откъсване на покрайнините от Русия. По този въпрос ние не сме направили всичко възможно.

С особена сила ще надигне глава национализмът. Известно време той ще се прикрива под маската на интернационализъм и патриотизъм, но само за известно време. Ще...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
+1 #8 iliev 2010-11-13 12:57
След като не правиш разлика между Мао и Сталин ,коментарите са излишни.Сталинските иновации тепърва ще се изучават брато , па макар и под "чужд патент". Виж " печатницата на хартийки" , държаща далеч по-черни "рекорди" е "несравнима " / след триллионните вересийки/. Четете си приказките за " огледалцето на магьосницата". Не забравяйте- "светулките на небето" отдавна не се гледат с просто око.Разните там "величия" ,"мишлета" и "филиповци",скоро ще се върнат в" славната" 1396 г. След като си излекуват семиотичната каша в главата. Много некрофили и "статистици " има в тая нашта страна. Успех Проф. Гиндев!
Цитиране
 
 
+1 #7 iliev 2010-11-13 12:27
След като не правиш разлика между Мао и Сталин ,коментарите са излишни.Сталинските иновации тепърва ще се изучават и налагат брато , па макар и под " чужд патент". А " печатницата на хартийки" ,притежаваща далеч по-черни "рекорди" ще стигне там дето и е мястото / след като си изплати триллионните вересийки/. Четете си приказките за " огледалцето на магьосницата". И оше нещо - "светулките на небето" отдавна не се гледат с просто око. Успех , Проф. Гиндев!
Цитиране
 
 
-1 #6 Съвет към ЕГ 2009-11-02 15:49
Другарю полковник, стига сте отделяли от скъпоценното си време и неподражаемия си анализаторски талант само в прослава на Йосиф Висарионович, защо не обърнете внимание и на други гениални политици и стратези от миналия ХХ век, като другарите Мао Цзедун и Ким Ир Сен например! Кой, ако не пак вие, може да ни накара да усетим и величието на Вълко Червенков? Толкоз велики хора и само един, едничък майстор на перото, способен да ги опише. Затова не губете време и грабвайте голямата баданарка!
Цитиране
 
 
-1 #5 Мишев 2009-11-01 21:31
Видният мракобес полковник Гиндев отново е нахлузил будьоновката и бодро размахва шашката! Бравос другарю, повечко таквиз мухласали философи в левите редици и завинаги ще се самоизметете от политическото ни пространство. Каква нова левица, каква социалдемокраци я, какви пет лева, вие още жинеето вън нремето на Червенков и мечтаете за славната 1937... Прочее, дерзайте товарищи, ние, които знаем "защо не сме социалисти", можем само да ви адмирираме!
Цитиране
 
 
-1 #4 Филипов 2009-10-19 15:58
Тази страна е обречена на комунизъм! Този Гиндев трябва да се телепертира назад във Времето при другаря Сталин! Възможно ли е да се пишат подобни скодоумни апологии за изверга Сталин, Руския Хитлер, унищожил милиони?! Просто нямам думи!
Цитиране
 
 
+2 #3 Иванов 2009-10-18 16:07
Красимире, Сталин е убивал и репресирал враговете и предателите на революцията, на съветската власт и на Русия и затова СССР стана велика държава и победи Хитлер и неговите сподвижници и дори "буржоазнат а демокрация" в Европа, Внимателно чети и осмисляй историческите факти и документи и не повтаряй политически антикомунистиче ски и антиисторически клишета. Имало е, има и днес врагове с партиен билет. Особено днес, в България, във всички партии. Толкоз!
Цитиране
 
 
0 #2 красимир 2009-10-14 06:28
Сталин е изповядвал философията на Ленин за противоположнос тите, че единството е временно , а борбата - абсолютна и затова през целият си съзнателен живот е водил борба за постоянна революция. Той е избивал всеки свой и на партията враг и дори е имало врагове с партиен билет. Избивал е и военно пленниците руснаци , които са били пленени от армията на Хитлер. За него революцията е трябвало да трае през целия живот и да се избиват всякакви врагове. Затова са всички репреси и неправилния живот при комунизма с държавна собственост.
Цитиране
 
 
0 #1 Г.Касабов 2009-10-12 22:41
Хубаво е да се разглеждат събитита и личностите от всичките им страни...Но най- често ни се поднасят едностранчиво събитията или цялата история....
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор