ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА ПРЕВЗЕ БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛГО

Брой 1 Януари 2010
Йосиф Аврамов преподава дисциплини в областта на финансите и финансовия контрол в Нов български университет. Работил е в Министерство на финансите, БНБ, Комитета за държавен и народен контрол, като старши съветник в Икономическата комисия на Народното събрание. Автор на книгите „Еврото — утрешните ни пари“, „Силата на парите“ и учебниците „Банков контрол“, „Данъчен и митнически контрол“, „Финанси на малката и средната фирма“, „Теория и история на парите и кредита“ и др.Втора година българската икономика е в плен на глобалната световна икономическа и финансова криза. Тя започна на 15.IХ.2008 г., когато фалира инвестиционният банков гигант „Лемън брадърс“, а на другия ден стожерът на инвестиционното банкиране на Уолстрийт „Мерил Линч“ престана да функционира и бе погълнат от друга конкурентна банка. Два дни по-късно застрахователният концерн АЕG, който до неотдавна бе собственик и на българския телекомуникационен оператор БТК (вече е продаден на офшорка от Каймановите острови), бе национализиран от правителството на САЩ. В Европейския съюз кризата дойде няколко месеца по-късно и засегна най-силно Великобритания и Ирландия, чиито икономики са най-силно обвързани с тази на САЩ.


Покрай тези две силно развити държави закъсаха и някои по-слабо развити страни от Източна Европа като Румъния (МВФ £...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 муспи 2010-02-07 02:16
Йосиф Аврамов е еврейн, правителствата и парламента са еврейски и работят по нашето унищожаване. Специално този чифут, професор от еврейския университет, си оправдава хляба пред синедриона като говори глупости, за да може други чифути по лесно до грабят, убиват и унищожават.
Цитиране
 
 
0 #1 Пенев 2010-01-27 01:57
както всички народни събрания правителства президенти и 41 НС и неговото правителство последователно и ескалиращо осъществяват една и съща политика на срив компрадорство Сменят се мутрите но статуквото остава.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор