ЧРЕЗ ПРИВАТИЗАЦИЯ КЪМ СИГУРЕН ФАЛИТ

Брой 1 Януари 2010
Приватизацията по целия свят показа, че тя само засилва проблемите, които би трябвало да реши. Затова много държави започнаха ренационализация.


Изненадващо, но именно Германският съюз на държавните служители реши да установи какво мислят германците за приватизацията. Защото дори привилегированите държавни служители с техните сигурни работни места вече се чувстват притеснени от съкращенията на коледните добавки, на парите за отпуск, от продължаващата вече дълго време стагнация на заплатите, от удълженото работно време и постоянно нарастващото допълнително натоварване, породено от съкращения на заетите, и всичко това се отразява на настроението им. Освен това държавните служители вече трудно понасят постоянното натякване, че частникът върши нещата по-добре.


За да аргументира по-убедително исканията си за увеличение на заплатите, Съюзът на държавните служители възложи на социологическия институт „Форса“ да извърши допитване на тема „Приватизация“. Според агенцията половината от населението на Германия оценява отрицателно резултатите от нея. Особено силна критика се отправя към железниците и енергийните концерни. Според 58% от запитаните единствено държавата е в състояние да осигури задоволяване на нуждите на обществото на приемливи цени. Само 16% подкрепят продължаването на приватизацията. Това е пълен...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор