Тихомир Йорданов (р. 1932 г.) е член на Съюза на българските писатели. Живее във Варна. Работил е като журналист и редактор в печатните медии, книгоиздателството, радиото и телевизията. Автор е на 15 книги с разкази и новели, сред които „Трудно щастие“, „Трима в един ден“, „Разкази от старо и ново време“, „Варненски работи“, „Случаен изстрел“, „Парад“, „Спасената книга“, „Варненска читанка“ и др.
Warning: strpos(): Offset not contained in string in /home/novovrem/public_html/templates/template3/html/com_content/article/default.php on line 42

ТОЙ НЕ УМИРА

Брой 1 Януари 2010
...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
+1 #1 муспи 2010-02-03 17:43
Вие имали ли сте котка? Това е въпрос към една малка част от човечеството, останалото огромно болшинство са кучкари. Те даже и да са имали покрай кучето и някоя котка, то е било забавна итрачка, пухкаво хитро същество, което все се крие, докато кучето служи, кучето е полезно. Така че малката част от нещастния човешки род разбира котките, обърнете внимание колко хора имат котки без кучета, те като котките не понасят кучета и въобще се разбират с котки. По какво познават че се разбират? Котките забелязват тяхната неприязън към кучетата и я споделят. Близоста им стига дотам, че един, би трябвало да се нарече прекрасен ден защото от него започват нов живот, раждат се отново, - забелязват че котките са къде по съвършенни същества от човека. От кой човек? - за кучкарите не може и дума да става тъй като те нямат и допирни точки с котките. Всеки коткар установява за себе си че е нищожество пред котката си и от там великото усещане че е последен, защото има само двама участника. От там и врявата че Ангелите са избрали котките за да покажат на някои предразположени за любов неспособноста им да се включат. Това е заради което се оставя всичко, жемчужината заради която се продава всичко, маковото зрънце от което израства огромното дърво. Те забелязват чистотата на котките и я съзерцават, даже правят опит да я споделят и, толкоз, човешкия живот е кратък.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови