Мирослав Попов е юрист, специалист по конституционно право и политическа социология. Публикувал е над сто и петдесет статии по правни и политически въпроси и книгата „Ново единодействие“ (1998 г.), посветена на сътрудничеството между левите партии.

АФЕРАТА „ЮЗЕИР“: СЪДЪТ СЛОЖИ КРЪСТ НА ЧЕРВЕНИЯ ПОЛУМЕСЕЦ

Брой 4 Април 2010
Учредяването на поредната мюсюлманска партия — „Отоман“ дойде, след като изтече законово предвиденият 14-дневен срок за обжалване на съдебното решение на Търговищкия окръжен съд по дело №197/2009 г. от 19 януари 2010 г., с което той заличи извършената по-рано от него регистрация на сдружението „Червен полумесец — село Славяново“ (община Попово).

Съдебното решение е окончателно. Българският „Червен полумесец“ отплува в правното небитие. На хоризонта се появи снарядът на партия „ОТОМАН“. Всъщност става дума за единна по същността си, многоходова политическа инициатива, носеща привкуса на провокация.

Йорданови — Юзеирови: „Червен полумесец“ и скандал

Организацията „Български червен полумесец“ си спечели популярност през май 2009 г. в Североизточна България, когато в навечерието на европарламентарните избори двамата й основатели — братята с имена по български документи Атанас Маринов Йорданов и Росен Маринов Йорданов (представящи се в страната и с имената Али и Юзеир Юзеирови) от с. Славяново, от нейно име и с нейната емблема са раздавали в десет села на Търговищко, предимно в ромските им махали, значително количество брашно.

През второто полугодие на 2009 г. братя Йорданови — Юзеирови, станаха национални знаменитости. Те попадаха във фокуса на медиите с всяко свое следващо публично действие — първо, със самото регистриране...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Добави коментар


Защитен код
Обнови