Професор, доктор на техническите науки. Автор е на около 160 научни публикации, от които 14 монографии в областта на системния анализ, изследване на операциите, кибернетиката, математическото моделиране. През последните години основните му теоретични интереси са насочени към научните проблеми на националната сигурност.

РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ — ДНЕШЕН ПОГЛЕД

Брой 4 Април 2010
Има няколко печатни издания, в които подробно се описа какво правят и как действат истинските приятели на Русия в България. Аз няма какво да добавя. Особено подчертавам, че отношението към Русия на мнозинството от българския народ не се нуждае от защита и от особено представяне. Това е отношение на любов и признателност, завещано ни от нашите деди и прадеди, отношение, извиращо от дълбините на вековете, когато се ражда и митът за „дядо Иван“ през ХIV век. Тогава загиваща България препраща във великата северна държава своята религия, своята писменост, своята култура, своята държавност заедно със своята надежда за бъдещето.

Този завет беше потвърден на най-високо ниво от бившия министър-председател на България Сергей Станишев, който заяви (2008 г.), че 66% от българското население се отнасят положително към Русия. Тази официална статистика, преведена на нормален език, означава, че процентите са най-малко 80%. Така че тук няма какво да се каже повече. Ето защо ще обърна внимание на нещо не по-малко важно — на отношението на Русия към България, огласявано в руското обществено пространство, а не на официално ниво. Това е толкова по-нужно, защото именно общественото пространство, посредством общественото съзнание, изгражда образа на всяка страна на битово равнище.


Отношението на Русия към България


Въпросът за публичната политика...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 Куно 2010-05-13 19:20
Всъщност, между оз полковника и Евгений Дайнов има нещо общо - и двамата произвеждат русофобия, при това оз полковникът и псевдопартийкат а, в която се подвизава напоследък, май го правят по-успешно...
Цитиране
 
 
0 #1 Дедо Минчо 2010-05-13 09:20
Полковник, Русия вече има нов приятел - САЩ, тъй че твоите анализи едва ли ще впечатлят някого там.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор