Йосиф Аврамов преподава дисциплини в областта на финансите и финансовия контрол в Нов български университет. Работил е в Министерство на финансите, БНБ, Комитета за държавен и народен контрол, като старши съветник в Икономическата комисия на Народното събрание. Автор на книгите „Еврото — утрешните ни пари“, „Силата на парите“ и учебниците „Банков контрол“, „Данъчен и митнически контрол“, „Финанси на малката и средната фирма“, „Теория и история на парите и кредита“ и др.

ЗАРАЗИТЕЛЕН ЛИ E ГРЪЦКИЯТ ФИНАНСОВ ПРОВАЛ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПУБЛИЧНИ ФИНАНСИ

Брой 5-6 Май-Юни 2010
EС спасява френските и германските банки за сметка на доходите на гръцките трудещи се

Вече няколко месеца нашата южна съседка Гърция е обхваната от протести и стачки и масово обществено недоволство. Бяха дадени и три невинни жертви, които изгоряха при протестите в една гръцка банка. За първи път се заговори за възможен финансов колапс на страна от Еврозоната, а вследствие нейните (а и тези на Португалия, Испания, Ирландия и в известна степен и на Италия) финансови проблеми еврото поевтиня в последните два-три месеца с няколко процента. Стана ясно дори на европейските лидери, че ако ЕК и ЕЦБ, както и МВФ не съумеят да разрешат проблема с бюджетния дефицит на редица страни, вероятно ще сме свидетели на криза на Еврозоната, а поради това, че страни извън нея като Исландия, Румъния, Латвия и Унгария не са в по-розово положение, и на общоевропейска криза. Надигнаха се гласове, и то от средите на управляващата в Германия ХДС, за изключване на Гърция от Еврозоната. Освен в Гърция и в една друга държава от Еврозоната — Португалия, неотдавна бе одобрен от МС пакет от мерки за съкращаване на бюджетния дефицит, който е 9,6%. Правителството се надява новите мерки да направят възможно до 2013 г. бюджетният дефицит на страната да бъде 3% от БВП, което едва ли е възможно.

Неразумната финансова политика, която гръцките правителства водеха над десетилетие, я изправиха...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 profile 2018-10-31 17:30
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

zarechye.upravdom-z.ru/.../...
Цитиране
 
 
0 #1 Красимир 2010-06-25 19:15
Реалистично пише авторът, но защо както през комунизма прави идеологически залитания по Маркс.Трябва да угоди ли на някого или на хората с ляво мислене, които са заблудени от Маркс, или иска да ги заблуди с марксови постановки.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор