ЗА НЯКОИ ПРОБЛЕМИ НА ПАРТИЙНАТА ПРОПАГАНДА

Брой 7-8 Юли-Август 2010
Политическият живот в страната ни днес има твърде сложен характер. Той се определя от отношенията на недоверие и вражда между основните политически партии. В тези условия Българската социалистическа партия е обект на непрекъснати атака, омраза и провокации. Самата партия като главна опозиционна сила изпитва все още влиянието на претърпяното от нея преди година изборно поражение. Вътрешното й състояние се характеризира с определена нестабилност и със сериозни различия по някои основни въпроси на партийната политика. Победилата и управляваща партия ГЕРБ няма ясна политическа платформа за бъдещето, а основният метод на действие, с който оправдава всяка своя стъпка и решение, са тежките обвинения по адрес на миналото правителство и неговите министри, като по този начин целенасочено всява недоверие и страх в обществото. Десните политически сили — партиите от „Синята коалиция“, се опитват с хитри ходове да използват политическата неопитност на управляващите, да повлияят на техния курс и така да постигнат някои свои цели.

В тази обстановка въпросът за обогатяване съдържанието, за разширяване обхвата и засилване въздействието на партийната пропаганда има особено важно значение за БСП, за вътрешното й укрепване, за повишаване авторитета и влиянието й в обществото, за стимулиране активността на партийните членове.

Пропагандата...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #2 проф д-р Любомир Андреев 2010-08-20 02:07
споделям позициите на колегата проф дфн - виден учен и общественикСега шната партийна пропаганда служи на неудачен партиен ръководител и кликата му които са узурпирали хаследствено и пожизнено ръководство на БСП 4 са превърнали партията в своя бизнесфирма Тяхната партийна пропаганда не рефлектира криминалното статукво-база и надстроика не дава диагноца и не посочва терапия алтернатива.Сегашния самозван партиен елит трябва да се замени с хора като проф дфн Християн Николов, народната артиска Виолета Гиндева както и с кадри от кадри от новите генерации.Биологично старите кадри са с минало инастояще но без бъдаще.Бъдащето е на младежта
Цитиране
 
 
0 #1 Красимир 2010-08-04 22:54
Този автор налага Марксистки позиции и в пропагандата и да се пропагандира социализма. Марксистката идея е да има производство и монополно реализиране на стоките в средство за обръщение, като за това е нужна диктатура. И затова Ленин измисля теорията за държавно монополистичния капитализъм - империализъм, който е фашизъм и държавния държавно монополистичен капитализъм - империализъм, който е социализъм. И при двете системи има монопол - частен и държавен, който е причина за икономическите кризи. Докато при конкурентния глобален капитализъм има конкуренция на пазарите и демокрация в политиката, защото не е нужно да караш хората при конкуренция насила да вземат лоши стоки.Затова даже в Китай не е нужно да има диктатура, защото там има конкуренция на пазарите.Никога монопола не може да бъде източник на развитие, включително и държавния монопол, защото той ражда бюрокрация, и връща към дивото стадо човека, в което има йерархия, а не индивидуализъм.
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови

Статии от същия автор