Авторът е доцент, доктор по икономика. Бил е преподавател в различни висши учебни заведения. Има три издадени книги: „Елитност в професията“, „Елитарни теории за развитието на обществото“, „Умеете ли да се държите в обществото“, както и учебник по икономика на труда за студентите от Нов български университет.

ТЪЖНИ РЕКВИЕМИ И ОЩЕ ПО-ТЪЖНИ РАЗМИСЛИ

Брой 7-8 Юли-Август 2010
Познавах отблизо обичания от целия народ артист Константин Коцев. Когато установиха, че е болен от алцхаймер, при поредната ни среща той ми каза, че иска да поживее поне още две-три години, защото от интернет бил научил, че хора с неговото заболяване и възраст в Япония ги поддържат по 7-8 години. Не се сбъдна желанието му, два месеца след тази наша среща се спомина, но все пак доживя до 81 години.
Не познавах лично артиста Иван Балсамджиев, но от екрана правеше впечатление на лъчезарна личност, а беше и много талантлив. Освен артист, можеше да пее, да имитира сполучливо български и чужди изпълнители. Наскоро и той се пресели в отвъдното, преди да е навършил 60 години. При същия стадий на откриване на заболяването американският колоездач Амстронг, който седем пъти е печелил най-престижното състезание „Тур дьо Франс“, бе възстановен от лекарите и сега отново се състезава.

Гого от „Тоника“ береше душа и можеше да му се помогне само в чужбина.
Артистът Велко Кънев и певецът Миро страдат от болести, които не се лекуват в България.

Такива случаи с популярни и известни хора има още много. Но малко или повече за тях се полагат някакви грижи. Чрез медии и фондации се набират средства за лечение и така животът им се продължава с няколко години. В същото време има десетки хиляди хора, които гаснат буквално като свещи, ако заболеят не само от неизлечими,...


Ако имате регистрация в сайта, моля въведете своето потребителско име и парола.
За да прочетете цялата статия, трябва да сте абониран.


Моля, прочетете правилата за ползване на сайта!

Коментари  

 
0 #1 profile 2018-10-31 08:14
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

rybalka.poltava.ua/.../...
Цитиране
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови